Rīta Panorāma

Dienvidāfrikā ziemas sezonā gandrīz neviena gripas gadījuma

Rīta Panorāma

Teātris zip sāk rudens sezonu

Makaroni no dārzeņiem? Jā, tas ir iespējams

Makaroni no dārzeņiem – biznesa ideja ar 1000% risku sevi attaisno

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Veidi, kā cilvēkiem rodas biznesa idejas, ir visdažādākie. Piemēram, Arno Polītis biznesam pievērsās pēc tam, kad izšķīrās no sievas un sāka dzīvot divatā kopā ar savu meitiņu. Tajā brīdī viņam radās ideja sākt ražot krāsainus makaronus, kuru sastāvā ir 40% dārzeņu. Toreiz Arno esot riskējis par 1000%, bet risks esot attaisnojies un tagad viņš nenožēlo, ka no darba ņēmēja kļuvis par uzņēmēju.

Viss sakās pirms diviem gadiem, kad Arno izšķīrās no sievas. “Nāk visi ikdienas izaicinājumi - tikt galā ar miljons lietām. Bērns no rīta uz skolu, no skolas, ēst pagatavot, māju tīrīt. Katru dienu aptuveni pusdienā es attapos bezspēka stāvoklī un sāku domāt, ka vajag papildu enerģiju,” stāstīja “Color Pasta” galvenais pastas meistars Arno Polītis.

Būdams pavārs, kam pašam garšo makaroni, Arno Polītis nolēma mājās tos pagatavot pats. Tā arī radās biznesa ideja, gatavot veselīgu, ātri pagatavojamu pastu, kurā gandrīz puse no sastāva ir dārzeņi. Turklāt dārzeņi makaroniem piedod arī īpašu krāsu.

“Par biznesu tas pārtapa diezgan ātri. Pirmais posms sākās, kad liku sludinājumus Facebook.com un piedāvāju cilvēkiem svaigu pastu dabūt. Cilvēkiem bija interese. Tas notika pirmajā mēnesī, kopš mēs uzsākām divatā dzīvot. Braucu pie lielveikaliem ar mašīnu, bagāžnieks vaļā un tad no kastēm tirgoju tādā primitīvā iepakojumā tajā laikā,” atcerējās Arno Polītis.

Cilvēkiem garšoja, pirka atkal un atkal. Tagad Arno ir pametis savu pavāra darbu un kļuvis par mājražotāju.

“Risks bija uz kādiem 1000%. Iekrājumu bija tik, cik bija, un diezgan ātri arī beidzās. Sanāca ar makaroniem. Biju pārsteigts, ka ir tāds pieprasījums,” atzina Arno Polītis.

Vidēji nedēļā Arno jau saražo 20 – 30 kilogramus pastas, un viņa produkcija tiek tirgota gan internetā, gan vairākos veikalos. Pircēji ir arī Latvijas restorāni, un viņa pastu īpaši ir iecienījuši arī sportisti.

Vērtējot laiku pirms diviem gadiem, kad noriskēja un uzsāka biznesu, Arno neko nenožēlo un ir priecīgs, ka izdevās pilnībā mainīt savu dzīvi un kļūt par uzņēmēju.

“Ar biznesu man nebija pilnīgi nekādas saistības. Visu, ko šobrīd es daru, iemācījos darot, kļūdoties, nemitīgi uzkāpjot uz grābekļiem, pēc tam ceļoties, ejot tālāk un turpinot darīt,” atzina Arno.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti