Mājokļu indekss: Aptuveni 10% iedzīvotāju tuvākajos gados plāno iegādāties mājvietu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Aptuveni 10% iedzīvotāju tuvākajos gados plāno iegādāties dzīvokli vai māju, intervijā Latvijas Radio par "Swedbank" Baltijas mājokļu indeksa datiem pastāstīja bankas ekonomiste Linda Vildava. Viņa norādīja, ka Baltijas valstu starpā Rīgā ir vispieejamākās dzīvesvietas.

"Swedbank" ekonomiste Linda Vildava
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Viņa stāstīja, ka šis cilvēku skaits ir pieaudzis par diviem procentpunktiem. Pozitīvo impulsu, viņasprāt, devis algu palielinājums, kas bijis lielāks nekā īpašumu cenu pieaugums. Tāpat iedzīvotāji aptaujā daudz vairāk norādījuši, ka jūtas stabili savā darbā. Iepriekš 30% bija teikuši, ka jūtas droši par darbu, bet šajā aptaujā to atzinusi jau puse respondentu.

Lai gan īpašumu uzņēmumā "Arco Real Estate" atzīts, ka nekustamo īpašumu tirgū pērn sarucis darījumu skaits, bet pieaugušas īpašumu cenas, "Swedbank" pārstāve norādīja, ka pieprasījums paliek stabils - esot aptuveni 70 darījumi mēnesī ar dzīvokļiem Rīgas centrā un ārpus tā.

Nedaudz samazinājies to cilvēku skaits, kuri vēlas iegādāties mājas - no 42% uz 37%. Katrs piektais vēlas iegādāties dzīvokli sērijveida mājās, tāpat piektdaļa izvēlas dzīvokļus jaunajos projektos.

"Swedbank" Baltijas mājokļu pieejamības indekss tiek publicēts ik ceturksni. Tas atspoguļo mājsaimniecību spēju iegādāties dzīvokli trīs Baltijas valstu galvaspilsētās. "Swedbank" Finanšu institūta aptauja veikta sadarbībā ar pētījumu centru SKDS 2019. gada februārī, ar interneta aptaujas starpniecību aptaujājot 1005 iedzīvotājus no visas Latvijas vecuma grupā no 18 līdz 75 gadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti