Mainīs elektrības rēķina maksas atbalstu trūcīgajiem un daudzbērnu ģimenēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 1. septembra trūcīgām un maznodrošinātām personām, daudzbērnu ģimenēm un citiem aizsargātajiem lietotājiem atlaides par patērēto elektrību piešķirs pēc jaunas kārtības, kas var nozīmēt arī maksājamās summas pieaugumu.

Līdz šim maznodrošinātām un trūcīgām personām zemāka elektrības cena pienācās par konkrētu iztērēto kilovatstundu daudzumu. No 1. septembra atbalsts tiks fiksēts, katrai trūcīgajai un maznodrošinātajai personai, ģimenei, kuras aprūpē ir bērns ar invaliditāti, kā arī personai ar 1. grupas invaliditāti vai viņa aizgādnim piešķirot 5 eiro, savukārt daudzbērnu ģimenei 10 eiro mēnesī.

Ekonomikas ministrijas pārstāvis Edijs Šaicāns
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks enerģētikas jautājumos Edijs Šaicāns skaidroja: "Līdz šim šo aizsargātā lietotāja atbalstu saņēma tikai viena tirgotāja klienti. Skaits, kas saņēma atbalstu, bija puse no potenciālajiem aizsargātajiem lietotājiem. Otra būtiska lieta, kas mainās, ir tāda, ka, ja līdz šim atbalsts bija balstīts attiecībā uz vienībām – katrai aizsargāto lietotāju grupai bija savs kilovatstundu apmērs, kuru viņi bija tiesīgi patērēt, tad šobrīd tas pāriet uz naudas izteiksmi – katrai aizsargāto grupai ir noteikts atbalsta apmērs, kuru tad attiecīgi tirgotājs no rēķina noņems nost."

Tomēr ne visiem jaunā kārtība nozīmē lielāku vai pat tādu pašu atbalstu.

Inese Okonova ir māte daudzbērnu ģimenē, un paziņojumu par gaidāmajām izmaiņām viņa uztvēra bez sajūsmas. Jaunā kārtība nozīmē – Okonoviem atlaide pie elektrības rēķina turpmāk būs mazāka.

Daudzbērnu māmiņa Inese Okonova
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Iepriekš es biju ļoti priecīga par to atvieglojumu, jo tas ir diezgan liels atbalsts, ja daudzbērnu ģimene dzīvo ārpus pilsētas mājā un tai ir vai nu boileris, vai ūdens pumpis, kā ir mūsu gadījumā; tad patēriņš ir diezgan liels un atbalsts ir jūtams. Tagad, kad saņēmu to vēstuli par izmaiņām, es sapratu, ka vismaz mūsu gadījumā tas noteikti ir samazinājums atbalstā, jo mums nevienu mēnesi nav bijis šis atbalsts mazāks par 10 eiro," viņa teica.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks enerģētikas jautājumos Šaicāns gan uzsvēra – liels ieguvums jaunajai kārtībai ir tāds, ka tajā atbalsts pienāksies visiem, kuriem tas paredzēts bez nepieciešamības tam īpaši pieteikties.

Turklāt paredzētais atvieglojuma apmērs varēs tikt iekrāts.

Piemēram, daudzbērnu ģimene, kura mēnesī būs patērējusi elektrību astoņu eiro apmērā, atlikušos divus eiro varēs pievienot kādā no mēnešiem, kad maksa par elektrību būs pārsniegusi desmit eiro robežu. Tas gan nozīmē, ka daudzbērnu ģimenēs, kurās atbalsts līdz šim vienmēr pārsniedzis 10 eiro, nu varētu būt jāmaksā vairāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti