Rīta Panorāma

Intervija ar Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktoru Tomu Rostoku

Rīta Panorāma

"Mārtiņš Brauns – Latvijai!" - koncerts 4.maijā

Intervija ar NVA direktori Evitu Simsoni

Maija sākumā bezdarba rādītājs nedaudz krities līdz 6,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Maija sākumā Latvijā nedaudz krities reģistrētā bezdarba līmenis, sasniedzot 6,5% atzīmi, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

Maija sākumā reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā ir 6,5% jeb 57 tūkstoši cilvēku. Salīdzinājumā ar aprīli vērojams kritums par 0,3 procentpunktiem, norādīja Simsone.

Raugoties uz sadalījumu pa reģioniem, ierasti zemākais bezdarba līmenis ir Rīgā un Pierīgā – attiecīgi 4,7% un 4,6%. Kurzemē un Zemgalē šis rādītājs ir nedaudz virs 6%, Vidzemē – virs 7%. Savukārt Latgale turpina izcelties ar samērā lielu bezdarbu – vairāk nekā 14%.

Visvairāk vakanču pašlaik ir būvniecībā, apstrādes rūpniecībā, tirdzniecībā un lauksaimniecībā. Tiesa, sezonālo darbu laiks kļūst aizvien aktīvāks, kas atspoguļojas bezdarba rādītāja kritumā, pastāstīja NVA direktore.

Simsone apliecināja, ka par šogad plānoto kolektīvo atlaišanu aģentūrai paziņojuši 11 uzņēmumi, kopumā plānojot atbrīvot no darba gandrīz 700 darbinieku. Tas skar tādas nozares kā transports un loģistika.

Uz jautājumu par Ukrainas kara bēgļu nodarbinātību Latvijā NVA direktore atbildēja, ka uzņēmēji ir atsaucīgi – līdz šim pieteikti gandrīz septiņi tūkstoši darbavietu ar piezīmi, ka šī ir piemērota darbavieta arī civiliedzīvotājiem no Ukrainas. Līdz šim NVA ir vērsušies vairāk nekā 3,5 tūkstoši Ukrainas iedzīvotāju par atbalstu darba meklēšanā,

un, iespējams, divi tūkstoši bēgļu jau uzsākuši darba gaitas Latvijā, atklāja Simsone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti