Maijā plānoti pirmie tiešie čarterlidojumi starp Koreju un Latviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šogad ir paredzēti pirmie tiešie komerciālie čarterlidojumi starp Koreju un Latviju, kurus veiks aviosabiedrība “Korean Air”. Trīs lidojumi notiks 24. maijā, 31. maijā un 7. jūnijā, medijus informēja Latvijas vēstniecība Dienvidkorejā.

Lidojumus organizē viena no Korejas lielākajām tūrisma aģentūrām “Hanjin Travel” ar Latvijas vēstniecības Korejas Republikā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta, starptautiskās lidostas “Rīga” un Rīgas Tūrisma attīstības biroja atbalstu.

Šie būs pirmie komerciālie tieši lidojumi starp Latvijas un Korejas Republikas galvaspilsētām, ar kuriem kopumā ir plānots pārvadāt aptuveni 700 pasažierus.

Ceļotājiem būs iespēja apmeklēt visas trīs Baltijas valstis, izvēloties vienu no diviem piedāvājumiem.

Korejieši ir aktīvi ceļotāji un paplašinot ceļojumu diapazonu ir gatavi iepazīst jaunus galamērķus. Kopš vēstniecības atvēršanas Korejas Republikā 2015. gada nogalē vēstniecība sadarbībā ar LIAA, “Live Riga” un citiem partneriem ir aktīvi darbojusies tūristu piesaistē no Korejas, organizējot tūrisma seminārus, piedaloties tūrisma izstādēs un iepazīstinot Latviju klātienē Latvijas iepazīšanās braucienos.  

2018. gada nogalē Ņujorkā Latvijas un Korejas Republikas ārlietu ministri parakstīja Gaisa satiksmes līgumu, kas tika ratificēts Latvijas parlamentā 2019. gada janvāri. Līdz ar šī līguma stāšanos spēkā ir izveidots tiesiskais pamats regulāro tiešo lidojumus veikšanai starp abām valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti