Maijā pasažieru apgrozījums lidostā «Rīga» samazinājies par 98,6%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Starptautiskajā lidostā "Rīga" pasažieru apgrozījums šā gada maijā samazinājies par 98,6%, salīdzinot ar 2019. gada maiju. Tāpat par 34,9% samazinājies saņemto un nosūtīto kravu un pasta apjoms, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Maijā lidostā "Rīga" iebraukušo un izbraukušo pasažieru kopskaits bija 10 331, kas ir par 7271 vairāk nekā aprīlī.

Pasažieru apgrozījuma kritums no marta līdz maijam skaidrojams ar starptautisko lidojumu atcelšanu, lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību, skaidroja CSP.

Pirmajos piecos šā gada mēnešos lidostā "Rīga" apkalpoto pasažieru kopskaits bija 1,3 miljoni, un tas ir par 54,7% mazāk nekā šajā laika periodā pirms gada. Savukārt saņēma un nosūtīja 8100 tonnu kravu un kritums bija 25,2%.

KONTEKSTS:

Covid-19 slimības izplatības ierobežošanai Latvija ārkārtējās situācijas laikā, kas ilga no 13. marta līdz 9. jūnijam, apturēja starptautiskos pasažieru pārvadājumus, arī aviosatiksmē. Bija atļauti tikai kravu pārvadājumi, kā arī avioreisi, kam akceptu devis satiksmes ministrs. Atļauja dota arī nepilniem 30 repatriācijas reisiem Latvijas valstspiederīgo atvešanai mājās. Maija vidū pēc nepilnu divu mēnešu pārtraukuma pamazām atsākti starptautiskie pasažieru pārvadājumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti