Dienas ziņas

Jaunpils BUB vāc ziedojumus auto iegādei

Dienas ziņas

Liepājas futbols turpina dzīvot

Uzņēmēji bažījas par sankciju ieviešanu

Madonas uzņēmēji bažīgi par ekonomisko sankciju ieviešanu pret Krieviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Madonas novada uzņēmēju forumā asas diskusijas raisīja jautājums par sankciju ieviešanu pret Krieviju. Uzņēmēji bažīgi, ka tas ietekmēs eksporta tirgu uz Krieviju un ciest var uzņēmēji abpus robežai.

Liela vērība foruma gaitā tika veltīta gaidāmajiem uzņēmēju atbalsta pasākumiem nākamajā plānošanas periodā. Kā norādīja LIAA pārstāvji, Latvijas ekonomikas panaceja ir eksports, kas jau šobrīd ir ap 60% no IKP jeb 13 miljardi eiro. Lai arī Latvijas lielākais partneris ir Eiropas Savienība, uzņēmēji izsaka bažas par ekonomiskās attīstības plāniem ar Krieviju.

 „Ja šādas sankcijas tiktu ieviestas, tad viennozīmīgi Latvijas uzņēmēji cietīs, un Latvijas preču piegādes samazināsies vai tiktu pārtrauktas vispār. Bet tas, ko mēs varam palīdzēt un palīdzam šodien, ir informācija par dažādiem eksporta tirgiem, jo eksports jau nesākas un nebeidzas tikai Krievijā,” norāda LIAA Eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs Andris Pārups.

Vineta Vaļka ir neliela šūšanas uzņēmuma īpašniece, kas tikko atgriezusies no uzņēmējdarbības izstādes Maskavā. Radušies pirmie kontakti, taču ja tiks ieviestas sankcijas, partnerus nāksies meklēt tikai ES. „Vēlētos, lai viss tomēr nokārtojas un ka ir iespējams strādāt ar Krieviju, jo tas ir tiešām liels, plašs tirgus, kur var izvērsties. Jo tā viņa ir tik dažāda, tik raiba, ka tur savam produktam jebkurš var atrast savu noietu,” saka Vineta.     

Savukārt ilggadējais kokapstrādes uzņēmumā „Norte” uzskata, ka sadarbību ar Krieviju veidot ir grūti tās neprognozējamības dēļ. No Krievijas uzņēmums iepērk koksni, un uzskata, ka sankciju rezultātā cietēji būs arī Krievijas pierobežas reģionu uzņēmēji.

„Zāģētavas viņiem ir, un cik es zinu, un visas šeit pie Baltijas apgabalos savu produkciju realizē uz Baltijas valstīm, lielu daļu uz Igauniju, tāpat uz Latviju. Tad, nu, tā ir ekonomiskās krīzes situācija arī Krievijā,” vērtē SIA " Norte" īpašnieks Normans Miķelsons. Tomēr uzņēmēji cer, ka ekonomiskās sankcijas netiks ieviestas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti