Dienas ziņas

Top raidījumi par latgaliešu valodas sargiem

Dienas ziņas

Skrundā piemin izsūtītos

Madonā top jauna konditorejas ražotne

Madonā top jauna konditorejas ražotne

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijā zināmi uzņēmumi attīstās arī ārpus lielajiem centriem. Lai palielinātu ražošanas jaudu, pilnveidotu sortimentu un attīstītu eksportu, SIA "Junge" jaunu ražotni ceļ Madonā. Tiek ieguldīts vairāk nekā miljons eiro. Uzņēmums daļēji pieder Vācijas kompānijai un divām privātpersonām Latvijā. 

SIA "Junge" struktūrvienība "Krūmiņa beķereja" Madonā veiksmīgi strādā 20 gadus. Līdzšinējās ražošanas telpas kļuvušas par šauru, daļēji liedzot gūt arī eksportam nepieciešamo sertifikātu iegūšanu. Līdz ar jaunas ražotnes uzcelšanu tiks atrisinātas šīs problēmas, kā arī rasta iespēja jaunu, modernu tehnoloģiju un aprīkojuma ieviešanai.

"Mēs visu darām, lai mēs varētu ražot labāko, kvalitatīvāk, izstrādāt jaunus ražojumus un plus visam - mēs gribam ieviest ISO 22000, kas apliecinās mūsu kvalitāti un kas atļaus mums vieglāk eksportēt. Mēs noteikti samazināsim nakts darbu. Mums būs lielākas telpas, vairāk un racionālāk izmantosim savus agregātus, jo pašreiz mēs esam mazās telpās.

Cilvēkiem vienkārši nav vietas, kur strādāt, un tāpēc viņi mainās un mēs strādājam 24 stundas no vietas," atzina "Junge" valdes priekšsēdētājs Kaspars Garlejs.

Šobrīd uzņēmumā strādā 74 Madonas iedzīvotāji, un tieši darbinieki, ko vadītājs nosauc kā uzņēmuma lielāko vērtību, ir viens no iemesliem ražotnes būvniecībai tieši Madonā. Tikpat nozīmīgs faktors ir novada pašvaldības atbalsts infrastruktūras sakārtošanā.

Galvenais būvuzņēmējs "Wolf System" darbus pie ražotnes celtniecības uzsāks februāra beigās, sākotnēji sakārtojot līdz šim neapgūtu pilsētas nomales teritoriju trīs hektāru platībā. Objektu plānots nodot oktobra beigās, piedāvājot vismaz 12 jaunas darbavietas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti