Madonā biznesa inkubatori palīdz sākt darbu 20 uzņēmējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Madonā ar biznesa inkubatora atbalstu pēdējo gadu laikā uzņēmējdarbību sākuši divdesmit jaunie uzņēmēji.

Viens no jaunajiem uzņēmējiem ir SIA „Koksnes grupa” valdes loceklis Jānis Vilciņš, kurš pēc profesijas apgūšanas ir atgriezies dzimtajā pilsētā, kur nolēmis uzsākt savu uzņēmējdarbību. Lai gūtu sākuma atbalstu, viņš vērsās vietējā biznesa inkubatorā.

Par iegūtajiem līdzekļiem viņš iegādājies zāģus, kas ļaus koksni pārvērst mēbeļu sagatavēs. “Palīdzēja inkubators uzrakstīt projektu, sagatavot. Arī finansiāli dažādas lietas – mājas lapu, vizītkartes, kas sākumā liekas tādi sīkumiņi, bet tāpat salasās kopā,” saka Vilciņš.

Savukārt SIA „VD grāmatvedība” vadītāja Vita Dieriņa ar biznesa inkubatora palīdzību ir atvērusi savu grāmatvedības pakalpojumu mikrouzņēmumu, kurā nodarbina arī palīdzi. Ar inkubatora atbalstu ne tikai izveidota sava mājas lapa, bet arī iegūti jauni klienti, un Vita neslēpj, ka iztikšanai pietiekot. „Ir finansiāls atbalsts, protams, bet daudz arī no svara ir, ka tev ir cilvēku komanda, kas var palīdzēt jebkurā jautājumā un, ja tev ir kas neskaidrs, tu vari droši vērsties un vienmēr tu dabūsi atbildi,” norāda Dieriņa.

Biznesa inkubatora „Magnus” vadītāja Dace Āriņa norāda, ka šie ir vieni no visveiksmīgākajiem uzņēmumiem, kas darbojas līdz ar biznesa inkubatoru palīdzību. „Šie ir vieni no veiksmīgākajiem uzņēmumiem, jo, piemēram, kaut vai grāmatvedības uzņēmumi - tieši inkubatora komersanti viņiem ir pirmie potenciālie klienti un, ja šis komersants pārtraucis darboties inkubatorā, viņš vienalga turpina saņemt šo pakalpojumu pie grāmatveža, pie kura viņš ir iesācis,” norāda Āriņa.

Šobrīd Latvijā darbojas 10 biznesa inkubatori. To darbības pamatā ir mērķis sniegt reālu atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai. „Varbūt citiem liekas, ka mēs „noēdam” Eiropas un Latvijas valsts naudu un viss tiek lieki tērēts, bet skaitļi ir sekojoši – šobrīd šajā programmā ir ieguldīts jeb uzņēmēji saņēmuši 6,96 miljoni latu, un šie jaunradītie uzņēmumi valstij nodokļos atpakaļ ir samaksājuši 6 miljonus latu. Tā redzam, šī starpība ir ļoti ļoti minimāla,” norāda otra biznesa inkubatora „Magnus” projektu vadītāja Janīna Apsīte.

Lielākais gandarījums ir tad, ja pēc atvieglotajiem apstākļiem biznesa inkubatorā uzņēmējiem veicas arī turpmāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti