«Lux Express» samazinās reisu skaitu uz Baltijas valstu galvaspilsētām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sākot ar pirmdienu, "Lux Express" katru dienu veiks četrus reisus maršrutā Tallina–Rīga un trīs reisus maršrutā Viļņa–Rīga. Maršruts Rīga–Tartu uz laiku tiks slēgts, taču braucieni ar "Lux Express" autobusiem starp divām pilsētām joprojām būs iespējami caur Pērnavu, informēja uzņēmums.

"Pieprasījums pēc starptautiskiem braucieniem ir strauji samazinājies kopš augusta beigām. Neskaidrības par iespējamiem ierobežojumiem grauj pasažieru uzticību pārrobežu ceļojumiem," saka Raits Remmels, "Lux Express" starptautiskā biznesa vadītājs.

Uzņēmuma vadība norāda, ka vasaras vidū pieprasījumā pēc braucieniem bija vērojamas pozitīvas pazīmes, taču vasaras beigās situācija jau vairs nebija ar tādu iezīmi. Lai saglabātu minimālo reisu skaitu, "Lux Express" plāno nodrošināt rīta, dienas un vakara reisus starp Baltijas valstu galvaspilsētu.

"Ja pieprasījums kritīsies vēl vairāk, mēs nodrošināsim tā saucamos "glābšanas līnijas" reisus, lai savienotu Baltijas galvaspilsētas, kamēr autobusiem būs atļauts šķērsot robežu, jo mūsu uzdevums ir savienot pilsētas un cilvēkus. Protams, mēs gribētu, lai būtu vairāk reisu, taču tukšu autobusu braukāšana vairākas reizes dienā nav finansiāli ilgtspējīga. Mēs uzmanīgi sekojam līdz situācijai un, ja nepieciešams, esam gatavi ātri pieņemt lēmumus par izmaiņām," piebilda Remmels.  

Lai paaugstinātu pasažieru un vadītāju drošību, "Lux Express" pilnīgi visos autobusos ir ieviesis četru pakāpju drošības sistēmu. Autobusos ir pieejams roku dezinfekcijas līdzeklis pie priekšējām un vidējām durvīm. Pasažieriem katrā autobusā ir pieejamas sejas aizsargmaskas, kuras var palūgt autobusa vadītājam un izmantot nepieciešamības gadījumā.

Tāpat ir ieviesta jauna sēdvietu klase "dubultais krēsls" un ikviens pasažieris var to izmantot, samaksājot 1,5 biļetes cenas. Turklāt visi "Lux Express" autobusi pēc katra brauciena tiek tīrīti un dezinficēti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti