«Luminor» samazinās klientu apkalpošanas centru skaitu Baltijas valstīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

"Luminor Bank" ("Luminor") plāno samazināt klientu apkalpošanas centru skaitu Baltijas valstīs, informē bankas komunikācijas un zīmola vadītāja Baltijā Signe Lonerte.

Baltijas valstīs bankai pērn beigās bija kopumā 61 klientu apkalpošanas centrs, no kuriem Latvijā – 17, Lietuvā – 33 un Igaunijā – 11. 

Pēc pārmaiņām "Luminor" būs 35 klientu apkalpošanas centri Baltijā, tostarp Igaunijā – 8, Latvijā – 10, Lietuvā – 17.

"Klientu apkalpošanas centru tīkla transformācija tiks īstenota pakāpeniski 2019. gada laikā," norādīja bankas pārstāve.

Pēc viņas teiktā, klientu apkalpošanas centru tīkla "transformācijas" laikā tiks pārskatīts klientu apkalpošanas modelis, kā arī apvienoti atsevišķi klientu apkalpošanas centri, vienlaikus stiprinot bankas digitālo pakalpojumu piedāvājumu.

2019. gada laikā "Luminor" plāno pārskatīt arī pašapkalpošanās bankomātu tīklu, strādājot pie vienota bankomātu tīkla izveides visās trīs Baltijas valstīs, kā arī pakāpeniski palielinot attālinātās konsultācijas un pakalpojumus, lai mazinātu klientu nepieciešamību saņemt bankas pakalpojumus klientu apkalpošanas centros.

Kopējais "Luminor" bankomātu skaits Baltijā šobrīd ir 669. No tiem Latvijā šobrīd ir 141 bankomāts.

Bankā norādīja, ka pašlaik vēl nav zināms precīzs bankomātu skaits pēc bankomātu tīkla pārskatīšanas.

“Šis nākamais pārmaiņu solis ļaus mums koncentrēt klientu apkalpošanas centru personālu un bankas sniegtos pakalpojumus vietās, kur tie visvairāk nepieciešami," skaidroja "Luminor" Latvijas filiāles vadītāja Kerli Gabrilovica.

KONTEKSTS:

Apvienojot "Nordea" un "DNB “biznesu Baltijas valstīs, "Luminor" izveidota 2017. gadā un ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā ar 23% tirgus daļu kreditēšanā, kopējiem bankas aktīviem 15 miljardu apmērā, aptuveni 3000 darbiniekiem un 64 klientu apkalpošanas centriem visā Baltijas reģionā. Pagājušā gada rudenī par "Luminor" stratēģisko investoru kļuva pasaulē vadošš investīciju fonds "Blackstone Group L.P" ("Blackstone"). Darījuma ietvaros “Blackstone” iegādājās 60% "Luminor" akciju un kļuva par vairākuma akciju īpašnieku līdzās bankas pašreizējiem akcionāriem "Nordea Bank AB" un "DNB Bank ASA".

Februāra sākumā "Luminor" paziņoja par plānotajām darbinieku atlaišanām. Latvijā paredzēts atlaist apmēram 250 darbinieku, Lietuvā – aptuveni 420 darbinieku, bet Igaunijā – aptuveni 130 darbinieku. Kopumā "Luminor" Baltijas valstīs nodarbina 3000 cilvēku, līdz ar to atlaišanas skars aptuveni 800 jeb 27% visu līmeņu darbinieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti