«Luminor Bank» plāno Latvijā atlaist apmēram 250 darbinieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

"Luminor Bank" plāno Latvijā atlaist apmēram 250 darbinieku, informē bankas komunikācijas vadītāja Signe Lonerte.

Lietuvā "Luminor Bank" plāno atlaist aptuveni aptuveni 420 darbinieku, bet Igaunijā – aptuveni 130 darbinieku.

Kopumā "Luminor Bank" Baltijas valstīs nodarbina 3000 cilvēku, līdz ar to atlaišanas skars aptuveni 800 jeb 27% visu līmeņu darbinieku. 

Lonerte skaidroja, ka, pabeidzot pārrobežu apvienošanos, pēc kuras "Luminor Bank" turpina savu darbību visās Baltijas valstīs kā Igaunijā reģistrēta banka ar filiālēm Latvijā un Lietuvā, organizācija turpina nākamo pārmaiņu posmu – konsolidēt tehnoloģiskās platformas, vienkāršot darbības modeli un produktu piedāvājumu, lai paātrinātu redzamas izmaiņas jomās, kas tieši ietekmē klientu pieredzi un apkalpošanu. 

"Amatu likvidēšana notiek saistībā ar to, ka tiek veikta bankas darbības un procesu vienkāršošana, samazināts darbinieku skaits vadības līmeņos, pārveidotas amatu funkcijas un novērsta to dubultošanās, kā arī tiek reorganizētas tās jomas, kurās tiek ieviesti jauni tehnoloģiskie un organizatoriskie risinājumi," skaidroja bankas pārstāve.

"Luminor" šajā procesā esot iesaistījusi attiecīgās valsts iestādes Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, informējot par darbinieku samazināšanas plāniem. Tāpat arī procesā iesaistītas arodbiedrības Igaunijā un Finanšu nozares arodbiedrība Latvijā, kā arī Nodarbības aģentūra Lietuvā. 

"Straujāk īstenojot pārmaiņas un vienkāršojot organizāciju, mēs plānojam ievērojami samazināt izmaksas, tādējādi nodrošinot lielākas iespējas ieguldīt turpmākajā attīstībā," skaidro "Luminor" filiāles vadītāja Latvijā un "Retail" segmenta vadītāja Baltijas valstīs Kerli Gabrilovica.

"Šīs pārmaiņas nozīmē arī kopējā darbinieku skaita samazināšanu, kas tiks veikta 2019. gada laikā un 2020. gada 1.ceturksnī. Šis nav vienkāršs, taču rūpīgi izsvērts un pareizs lēmums, lai nodrošinātu veiksmīgu turpmākā biznesa attīstību.

"Luminor" piedāvās atbalstu darbiniekiem darba meklēšanas procesā, tostarp nodrošinot seminārus un individuālas konsultācijas, lai palīdzētu integrēties darba tirgū."

Bankā norāda, ka darbinieku skaita samazināšana tiek īstenota saskaņā ar vietējās likumdošanas prasībām, kas paredz papildus atbalstu un kompensācijas.

"Luminor" norāda, ka ikdienas darbs un klientu apkalpošana turpināsies kā ierasts.

KONTEKSTS:

Apvienojot "Nordea" un "DNB “biznesu Baltijas valstīs, "Luminor" izveidota 2017. gadā un ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā ar 23% tirgus daļu kreditēšanā, kopējiem bankas aktīviem 15 miljardu apmērā, aptuveni 3000 darbiniekiem un 64 klientu apkalpošanas centriem visā Baltijas reģionā. Pagājušā gada rudenī par "Luminor" stratēģisko investoru kļuva pasaulē vadošš investīciju fonds "Blackstone Group L.P" ("Blackstone"). Darījuma ietvaros “Blackstone” iegādājās 60% "Luminor" akciju un kļuva par vairākuma akciju īpašnieku līdzās bankas pašreizējiem akcionāriem "Nordea Bank AB" un "DNB Bank ASA".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti