Lukašenko pēc tikšanās ar Kučinski: Miers reģionā veicinās ekonomisko stabilitāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas un Baltkrievijas sadarbībai ir liels potenciāls, kā attīstīt un uzlabot savstarpējās attiecības, ceturtdien, 8. februārī, Minskā atzina Latvijas premjers Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība) un Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

Kaimiņvalsts līderis pauda, ka abām valstīm ir jācenšas saglabāt mieru reģionā, tādējādi veicinot arī ekonomisko stabilitāti.

“Mums ir labas attiecības ar Latviju, taču tās var būt vēl labākas. Mūsu domas sakrīt daudzos jautājumos – transporta un loģistikas jomā, kontaktos ar Eiropas Savienību. Vēlos izcelt – Baltkrievija nedraudzēsies ar valstīm, kas būs naidīgas pret Krieviju, kā arī naidīgas pret Latviju. Mums jāsaglabā miers reģionā un jūs variet rēķināties ar Baltkrievijas atbalstu!“ teica Lukašenko.

Līdzīgu nostāju pauda arī Kučinskis. “Latvijai un Baltkrievijai ir daudz neizmantotu sadarbības iespēju. Lai arī mēs esam daļa no Eiropas Savienības, mēs runājam vienā valodā un varam atrast vairākus ceļus, kā sadarboties ne tikai transporta jomā,” pauda Latvijas premjers.

Lukašenko runāja arī par Astravjecas atomelektrostaciju, pret kuru asi iestājušās Lietuvas amatpersonas. Viņš pateicās Latvijai, ka tā nekritizē Baltkrieviju par stacijas būvniecību, un pauda, ka šī stacija dos labumu arī nākamajām paaudzēm gan Baltkrievijā, gan Latvijā. Vizītē Baltkrievijā Kučinskis ieradās vakar, kad tika parakstītas vairākas vienošanās ekonomiskās sadarbības jomā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti