Pusdiena

ANO: Uzlidojumu bēgļu nometnei Sīrijā var uzskatīt par kara noziegumu

Pusdiena

Pētījums: Latvijā no fiziskas vardarbības ģimenē ir cietušas 32 procenti sieviešu

Lūgs tiesu teikt gala vārdu Velmeres apstiprināšanai par "Liepājas osta LM" administratori

Lūgs tiesu teikt gala vārdu Velmeres apstiprināšanai par «Liepājas osta LM» administratori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Maksātnespējas administratore Anna Velmere nav atteikusies no apstiprināšanas par "Liepājas osta LM" administratori, taču Maksātnespējas administrācija ieteiks tiesai izvērtēt. Velmere neuzskata, ka, uzņemoties maksātnespējas administratora pienākumus uzņēmumā, kuru viņas vīrs Haralds Velmers, realizējot "Liepājas metalurga" aktīvus, pirms diviem gadiem pārdeva Konstantīnam Gončarovam, viņai veidotos interešu konflikts.

Maksātnespējas administrācija Liepājas tiesai nosūtījusi atzinumu, kurā ieteikts izvērtēt maksātnespējas administratores Annas Velmeres iespējamu nonākšanu interešu konfliktā, pildot AS "Liepājas osta LM" maksātnespējas administratora pienākumus.

Maksātnespējas administrācijas Pirmā uzraudzības departamenta direktore Ilze Kalniņa Latvijas Radio uzsvēra, ka Velmeri izraudzījusies elektroniskā sistēma, kuras darbību administrācija nevar ietekmēt.

"Tad, kad mēs saņemam no tiesas šo te ierosinājumu, mēs to ievadam rindā atbilstoši tam, kā Ministru kabineta noteikumi nosaka: ja līdz 12:00, tad līdz 12:00, ja ienāk pēc 12:00, tad līdz nākamās dienas 12:00. Un, attiecīgi, sistēma viņus savieto. Šajā gadījumā sistēma savietoja ar administratori Velmeri. Paši no rindas izņemt vai pārvietot nevaram, to dara sistēma. Bet mēs ieteikuma vēstulē tiesai vēršam uzmanību uz konkrētiem faktiem, kas ir zināmi mums. Un tad tiesai ir jālemj, ieteikt šo administratoru vai ne. Parasti tiesa ņem mūsu ieteikumus vērā," teica Kalniņa.

Kalniņa gan piekrīt, ka Velmeres kļūšana par maksātnespējas administratori uzņēmumā, kura kontrolpaketi, administrējot "Liepājas metalurga" maksātnespējas procesu, viņas vīrs - maksātnespējas administrators Haralds Velmers - pirms nepilniem diviem gadiem pārdeva Krievijas pilsonim Konstantīnam Gončarovam, atstāj visai divdomīgu iespaidu. Kalniņa domā, ka, ņemot vērā šos apstākļus, pašai Velmerei bija jāatkāpjas no "Liepājas osta LM" maksātnespējas administratora pienākumu pildīšanas.

"Šinī gadījumā administratorei bija pašai jāsaprot, kādā uzņēmumā viņa piekrīt būt par administratoru un bija jāatkāpjas līdz pulksten 12. Viņa to neizdarīja. Ieteikuma vēstulē mēs arī ierakstījām, ka tur ir saistība ar „Liepājas metalurgu”, kuram ir administrators Velmera kungs, tātad – viņas laulātais. Un, otrkārt, viņa ir bijusi akcionārs. Tālāk tad ir tiesai uzdevums vērtēt," teica Kalniņa.

Turpretī Anna Velmere Latvijas Radio sacīja, ka nesaskata, ka uz šajā situācijā uz viņu attiektos kāds no Maksātnespējas likumā noteiktajiem ierobežojumiem.

"Ja tiks konstatēts, ka ir kaut kādi interešu konflikti saistībā ar „Liepājas metalurgu” un manu vīru, tad es atteikšos. Bet uz šo brīdi, vadoties no Maksātnespējas likumā noteiktiem ierobežojumiem, es nekonstatēju nevienu ierobežojumu. Ja tas tiks konstatēts, atkāpšos bez problēmām," teica Velmere.

"Liepājas osta LM" maksātnespējas lieta Liepājas tiesā ierosināta šā gada 14. aprīlī. Maksātnespējas pieteikumu iesniegusi Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvalde. Tās pārvaldnieka vietnieks Jānis Lapiņš neatklāj, cik lielas ir „Liepājas osta LM” saistības pret Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldi un norāda, ka pārvalde ir tikai viens no uzņēmuma kreditoriem.

"Mēs esam vieni no kreditoriem. Es domāju, ir vesela virkne šo kreditoru, ar kuriem uzņēmuma darbības laikā ir izveidojušās zināmas attiecības saistību veidā. Risinājumi tiek meklēti jau šajā procesā kā tādā, lai saprastu, kāds virziens tad ir jāizvēlas un vai tā ir uzņēmuma sanācija, vai tas ir bankrots, vai tā ir jebkura cita veida tālāka darbība. Tā ir viena no procesa sastāvdaļām. Uzņēmējdarbībā ir kaut kādi veiksmes brīži, bet ir arī brīži, kad, diemžēl, ir jārisina arī šādi jautājumi," teica Lapiņš.

"Liepājas metalurga" maksātnespējas administratora Haralda Velmera darbības, realizējot „Liepājas osta LM” akciju kontrolpaketi, iepriekš tikušas apšaubītas, jo, lemjot par šī aktīva pārdošanu, Velmers no izvērtēšanas izslēdza bijušā „Liepājas metalurga” akcionāra Kirova Lipmana piedāvājumu akcijas iegādāties par vairāk nekā pusmiljonu eiro.

Velmers "Liepājas osta LM" akcijas pārdeva Gončarovam, kas par tām samaksāja 150 000 eiro. Aizvadītā gada rudenī "Liepājas osta LM" aktīvus sāka pārņemt Rīgas ostā strādājošā stivdorkompānija "Ekers Stividors LP".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti