Dienas ziņas

Jeruzalemē norit Pasaules holokausta forums

Dienas ziņas

Atvieglo bitenieku darbu

Ludzā grib atvērt autoeļļu pārstrādes cehu

Ludzā grib atvērt autoeļļu pārstrādes cehu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ludzā bijušajā degvielas uzpildes stacijā plānots izveidot autoeļļu pārstrādes ražotni. Uzņēmuma “Ellikss Holding” vārds pērn izskanēja saistībā ar pārkāpumiem un bituma noplūdi Rēzeknes novadā. Uzņēmuma vadība skaidro, ka tiesas procesi ir izbeigti un jaunā ražotne darbosies piemērotā vietā un apstākļos.

Potenciālo vietu investoriem Ludzas novadā ir daudz – pastāstīja uzņēmējdarbības koordinators Jānis Romancāns, rādot rūpniecības teritoriju Ludzas pilsētas nomalē. Tur atrodas kokzāģētava, autoserviss un garāžas, bet tagad plānots vecas degvielas uzpildes stacijas vietā izveidot autoeļļu pārstrādes cehu.

"Tā teritorija, kas vēl nav piepildīta pilna ar uzņēmējiem, un vēl ir kur te izvērsties," stāstīja Romancāns.

Autoeļļu pārstrādās un no privātīpašnieka 700 kvadrātmetrus plašu teritoriju nomās uzņēmums “Ellikss Holding”. Tieši šī vieta izvēlēta, jo jau tagad 70% no tās atbilst ražošanas prasībām un jau esošā infrastruktūra būs tikai jāatjauno.

"Viņi apņēmušies ieguldīt 2,1 miljonus eiro šajā teritorijā. Ieguldot naudu, viennozīmīgi tā tiks sakārtota un videi paliks pat draudzīgāka," norādīja Romancāns.

Uzņēmuma vadība skaidroja, ka tuvākās mājas no rūpniecības teritorijas atrodas tālu, tāpēc smaka vai skaņa, sūknējot izejvielas un produktus, netraucēs. Sākotnēji tiks radītas arī septiņas jaunas darbavietas.

No uzrunātajiem iedzīvotājiem ne visi zina par jaunā ceha iecerēm, taču atzinīgi vērtē darba iespējas.

"Ja tiks izveidotas darbavietas, tad tas ir pozitīvi, jo pie mums ir bezdarbs, un cilvēkiem ir kaut kur jāstrādā," sacīja Ludzas iedzīvotājs Anatolijs.

Bažas gan raisa uzņēmuma reputācija: pagājušā gada maijā tika sākts kriminālprocess par iespējamiem atkritumu apsaimniekošanas pārkāpumiem. Rēzeknes novadā vietā, kur arī bija paredzēta autoriepu dedzinātava un izmantoto eļļu pārstrāde, bija konstatēta bīstamas vielas noplūde.

"Mūs pilnībā ir attaisnojuši. Visas krimināllietas ir izbeigtas, un tagad juristi gatavo pretenzijas pret Valsts vides dienestu. Skaidrosim, kam tad ir taisnība," stāstīja uzņēmuma “Ellikss Holding” valdes loceklis Ruslans Parfilovs.

Ludzā izvēlētā vieta nav īpaši aizsargājama dabas teritorija un tur neatrodas kultūras pieminekļi – tā ir slēgta rūpniecības teritorija. Ir notikusi sabiedriskā apspriešana, tomēr dokumentācijā jāveic jauni uzlabojumi.

"Bija pieļautas nelielas kļūdas, un no Valsts vides dienesta mēs neesam saņēmuši noteiktus dokumentus, kuriem bija jābūt publicētiem. Saistībā ar to būs jāveic atkārtota sabiedriskā apspriešana," norādīja Parfilovs.

Ja turpmāk atkāpju vairs nebūs, autoeļļu pārstrādes cehs darbību sāks aptuveni pēc gada. Kopumā “Ellikss Holding” bīstamu atkritumu pārstrādi un utilizāciju veic trīs valstīs: Latvijā, Krievijā un Ukrainā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti