LTVC: Eiro ieviešanai pārtikas cenas nevajadzētu ietekmēt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pārtikas produktu cenas nosaka procesi pasaulē nevis Latvijā notiekošais, līdz ar to eiro ieviešana cenu pieaugumu neietekmēs. Taču eiro ieviešana var tikt izmantota, lai skaidrotu cenu pieaugumu. Tā ceturtdien intervijā Latvijas Radio sacīja Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LTVC) vadītāja Inguna Gulbe.

„Pārtikas produktu cenas nosaka procesi pasaulē nevis tas, kas notiek šeit. Nekādā gadījumā tas [cenu pieaugums] nebūs eiro ieviešanas dēļ,” uzsvēra Gulbe.

Tomēr viņa piebilda, ka aiz eiro ieviešanas varētu slēpties kāds skaidrojums cenu kāpumam, jo Latvijā iedzīvotāji pret eiro ir ļoti skeptiski. Pacelt cenu parasti ir ļoti sarežģīti, līdz ar to nākas meklēt argumentus, kurus sabiedrība akceptē. „Tā kā eiro mums nav tik mīlēts, tad aiz tā varētu paslēpt to argumentu: sakarā ar to, ka nāk eiro, ir daudz izdevumu, tāpēc ceļas cenas. Bet pats fakts, ka nāk eiro un jāceļas produktiem cenas, - tur nav tādas sakarības,” norādīja Gulbe.

„Saistībā ar eiro nevajadzētu nekam mainīties, tas var notikt sakarā ar notikumiem pasaules pārtikas tirgū,” norādīja Gulbe.

Ceturtdien pēc zemkopības ministres Laimdotas Straujuma aicinājuma notiks piena ražotāju un tirgotāju tikšanās, lai mēģinātu rast risinājumu situācijai par iespējamām piena produktu cenu izmaiņām Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti