LTV: Latvijas Dzelzceļa jaunais šefs būs Edvīns Bērziņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

VAS "Latvijas dzelzceļu" turpmāk vadīs līdzšinējais uzņēmuma valdes loceklis Edvīns Bērziņš. Šāds lēmums pieņemts uzņēmuma akcionāru sapulcē, liecina "Panorāmas" rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Pērn novembrī "de facto" vēstīja, ka līdzšinējo uzņēmuma valdes locekli Bērziņu "Latvijas dzelzceļa" šefa krēslā labprāt redzētu Ventspils mērs Aivars Lembergs. Toreiz telefonsarunā ar “de facto” Lembergs gan noliedza, ka Bērziņš būtu "viņa cilvēks", taču Bērziņu apzīmēja vārdiem: "profesionāls, pieaudzis un nobriedis cilvēks".

Savukārt Bērziņš intervijā novembra sākumā, kad sākās uzņēmuma jaunā vadītāja meklējumi, noliedza jebkādu saistību ar Lembergu. "Jūs mani pārsteidzat. Es nekad nevienā partijā neesmu bijis un arī šobrīd neesmu. Kas uzņēmies rūpi par mani, ļoti grūti spriest," tolaik "de facto" atzina Bērziņš.

Viņš toreiz atzina arī, ka pats konkursā uz "Latvijas dzelzceļa" vadītāja amatam nav pieteicies, un viņš līdz tam arī nebija uzrunāts pretendēt uz kompānijas vadību. "Cik man ir informācija, tad visi esošie valdes locekļi ir iekļauti sarakstā un mēs gaidām, kad tiksim uzrunāti," toreiz teica Bērziņš.

Zīmīga sakritība – Bērziņa karjera "Latvijas dzelzceļā" 2011.gadā aizsākās tūlīt pēc Ulda Auguļa (Zaļo un zemnieku savienība ) nonākšanas satiksmes ministra amatā. Un arī tagad dzelzceļa vadītāja krēslā Bērziņš sēdīsies ar nule satiksmes ministra amatā apstiprinātā Auguļa svētību. 

Konkurss uz "Latvijas dzelzceļa" valdes priekšsēdētāja amatu izsludināts pēc tam, kad no šī amata aizdomās par kukuļņemšanu atstādināts ilggadējais kompānijas vadītājs Uģis Magonis. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Magoni tur aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro liela kukuļa pieņemšanu.

Sākot darbu pie jaunā vadītāja meklēšanas, personāla atlases kompānijā "Amrop" norādīja uz iespējamajiem riskiem, tostarp uz amata "politizētību" un atalgojuma neatbilstību tirgum.

Tāpat ziņots, ka favorītu lokā uz "Latvijas dzelzceļa" vadītāja amatu bija seši kandidāti: trīs no tiem ir pašreiz augstas "Latvijas dzelzceļa" koncerna amatpersonas - Aivars Strakšas, Edvīns Bērziņš un Māris Bremze.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti