LTV: Koalīcijas kandidāts uz Latvijas Bankas vadītāja amatu, visticamāk, būs Kazāks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai gan pirmdien, 2. decembrī, koalīcijas sadarbības padomē partijas vēl nevienojās par vienu kandidātu uz Latvijas Bankas prezidenta amatu un sarunas plānoja turpināt otrdien, neoficiāla informācija liecina, ka vēlāk politiķiem izdevies vienoties un, visticamāk, koalīcijas kandidāts būs Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks. 

Valdošā koalīcija uz Latvijas Bankas prezidenta amatu turpināja apspriest bankas padomes locekļa Mārtiņa Kazāka un Apvienoto Arābu Emirātu Centrālās bankas padomnieka Ulda Cērpa kandidatūras, pirmdien pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes apliecināja premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”).

Sarunas plānoja turpināt otrdien, lai pieņemtu lēmumu par vienu kandidatūru, kuru tad arī oficiāli izvirzīs 10 deputāti.

Kurš politiskais spēks atbalstīja kuru pretendentu, atklāts netiek.

Tomēr, lai arī laika diskutēt atlicis pavisam maz, valdības partijas nepieļāva, ka uz balsojumu Saeimā varētu tikt virzīti abi kandidāti.

Ja izdosies pieņemt lēmumu par vienu kandidatūru, to izvirzīs oficiāli un pēc tam to apspriedīs Saeimas Budžeta, finanšu (nodokļu) komisijā.

Ja šis scenārijs piepildīsies, Saeimā balsojums par nākamo Latvijas Bankas prezidentu varētu būt 12. decembrī.

KONTEKSTS:

Saeimas Prezidijs un Frakciju padome līdz 3. decembrim pagarināja kandidātu izvirzīšanas laiku Latvijas Bankas prezidenta amatam. Pagarinājums dod papildu laiku koalīcijai turpināt sarunas par piemērotāko kandidātu uz šo posteni. 

Apspriesto  amata kandidātu vidū  sākotnēji bija Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks, Fiskālās disciplīnas padomes locekle Inna Šteinbuka, bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Uldis Cērps un "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Latvijas Bankas pašreizējā prezidenta Ilmāra Rimšēviča amata pilnvaru termiņš beidzas jau pēc nepilnām trim nedēļām - 21. decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti