LTV: «Citadeli» varētu iegādāties par 92 miljoniem eiro; reālā summa būs mazāka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

ASV fonds "Ripplewood Holdings" banku “Citadele” solījis iegādāties par aptuveni 92 miljoniem eiro, tā liecina Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija.

Taču, tā kā investors naudu varēs maksāt ilgākā laikposmā un ņemot vērā “Citadeles” darbības rezultātus, reālā summa varētu būt krietni zemāka.  

Saskaņā ar vairāku avotu Latvijas Televīzijai sacīto,  "Ripplewood Holdings" solījis maksāt aptuveni 92 miljonus eiro, taču tas ņems vērā arī bankas likviditātes rādītājus.

Jau vēstīts, ka sākotnēji valdība piedāvāja banku pārdot par 113 miljoniem eiro, bet ASV fonds izteicis vēmi banku iegādāties par 63 miljoniem. Saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto restrukturizācijas plānu, Latvijas uzņemtajām saistībām „Citadele bankai” ir jāpiesaista investors līdz 2014.gada beigām. Iepriekš pieļauts, ka pretējā gadījumā banka būtu jāpārdod piespiedu kārtā, un šādā gadījumā pārdošanas cena varētu būt ļoti zema un valstij neizdevīga.

Kopumā no nodokļu maksātāju naudas „Parex” bankā tika iepludināti 1,7 miljardi eiro. No bankas izveidotajā „labajā” bankā „Citadele” un „sliktajā” bankā „Reverta” kopā valsts atbalsta veidā aizvien stāv gandrīz miljards eiro.

Iepriekš izskanējusī informācija liecināja, ka „Citadeli” ASV fondam varētu pārdot par 113 miljoniem eiro. Šī cena sakrītot ar summu, kura valstij nepieciešama, lai atgūtu „Citadeles bankā” ieguldīto naudu.

"Citadele" tika dibināta 2010.gadā, restrukturizējot valsts pārņemto "Parex banku". Patlaban Privatizācijas aģentūras īpašumā ir 75% mīnus viena bankas "Citadele" akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

Pērnvasar valdība nolēma atsākt investoru piesaistes procesu bankai "Citadele". Darījuma finanšu konsultants investīciju banka "Societe Generale" uzrunāja gandrīz 100 investorus, kas varētu kļūt par bankas "Citadele" stratēģiskajiem ieguldītājiem. Vairāki investori iesniedza nesaistošos piedāvājumus. Sarunu rezultātā saistošo piedāvājumu septembra sākumā iesniedza ASV fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti