LTV: Amatu varētu atstāt «LDz Cargo» vadītājs Guntis Mačs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Amatu varētu atstāt uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš Cargo" ("LDz Cargo") valdes priekšsēdētājs Guntis Mačs, Latvijas Televīzijai apstiprināja vairāki avoti uzņēmumā.

Mačs LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja, ka viņu patiešām var atlaist no darba. Viņš apgalvoja, ka koncerna "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) vadītājs Aivars Strakšas viņu pirmdien esot uzaicinājis uz "intīmu sarunu" otrdienas rītā, kurā izteiks piedāvājumu Mačam darbu atstāt.

Vaicāts, kāpēc viņu var atlaist, Mačs apgalvoja, ka "šeit ir kārtējais stāsts par savējiem un svešajiem". "Vairākas lietas, kamēr es tur esmu, nenotiks," teica Mačs, piebilstot: "Es esmu pret vairāku "Latvijas Dzelzceļš Cargo" funkciju pārdalīšanu". Jautāts, kā šīs funkcijas varētu tikt pārdalītas, Mačs atteica, ka nezina. Taču, ja tās notiks, tad "LDz Cargo" finansiālā situācija pasliktināsies.

Vairāk par notiekošo uzņēmumā un savu iespējamo atlaišanu viņš atteicās paust, jo teikto var tulkot dažādi un izmantot pret viņu. Tiesa, Mačs sacīja, ka šoreiz iespējamo pārmaiņu pamatā ir bizness, nevis politika. "Politika šeit nav būtiska. Šeit ir bizness," sacīja Mačs.

Mačs arī sacīja, ka "visi finanšu rādītāji [viņa vadības laikā] ir gājuši tikai uz augšu".

"LDz Cargo" vadītājs arī piebilda, ka "nekādas kratīšanas pie manis nav bijis, KNAB par mani nav interesējies", tādējādi, noraidot ziņas, ka pie viņa ir bijusi kratīšana.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss otrdienas rītā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" teica, ka neko nav dzirdējis par Mača iespējamo atlaišanu vai lēmumu atstāt darbu. Matīss atgādināja, ka "LDz Cargo" vadītāja darbu vērtē koncerna LDz vadība un cik viņam zināms - LDz vadītājs Aivars Strakšas otrdien tiksies ar Maču un pārrunās "LDz Cargo" darbību.

Ministrs arī sacīja, ka viņa rīcībā nav informācijas, ka pie Mača būtu notikusi kratīšana.

Arī premjere Laimdotai Straujumai ("Vienotība") šīs ziņas otrdienas rītā ir bijušas jaunums. Tomēr viņa atteicās vairāk komentēt, sakot, ka grib zināt iespējamo pārmaiņu cēloņus.

"LDz Cargo" pilnībā pieder LDz, un tas nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu. "LDz Cargo" apgrozījums 2014.gadā bija 365 506 543 eiro - par 2% lielāks nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma peļņa saruka par vairāk nekā divām reizēm - līdz 1 701 715 eiro. 2013.gada peļņa bija 4 692 502 eiro, ziņoja LETA, atsaucoties uz "Firmas.lv" informāciju.

Ziņots, ka pēdējos mēnešos LDz ir bijušas pārmaiņas. Proti, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 6.augusta vakarā aizturēja toreizējo LDz valdes prieksšēdētāju Uģi Magoni. KNAB iepriekš neatklāja Magoņa aizturēšanas iemeslus, bet satiksmes ministrs Anrijs Matīss norādīja, ka tā saistīta ar kādu saimniecisku darījumu. Magonis atbrīvots no amata LDz.

Rīgas apgabaltiesa 21.augustā nolēma paturēt apcietinājumā Magoni, ko Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs tur aizdomās par 500 000 eiro kukuļa pieņemšanu. Magoņa advokāti piedāvāja Magoni atbrīvot pret 200 tūkstošu eiro lielu drošības naudu, taču tam nepiekrita procesa virzītājs – KNAB.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti