Aktuāli

Jūrmalas dome dažām sezonas kafejnīcām liedagā ļauj iekārtoties uz palikšanu

Aktuāli

Tiesa lidostas „Rīga” „zelta kilometru” atver jebkurai taksometru firmai

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš par starptautisku ekspertu diskusiju

LTRK vadītājs Endziņš: Latvijā nerisināta tēma – pašvaldību motivācija biznesa piesaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijā nodokļu sistēmas pārveidē arvien netiek risināts jautājums saistībā ar pašvaldību motivāciju biznesa piesaistē, to Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadītājs Jānis Endziņš.

Viņš atzina, ka jautājums par pašvaldību motivāciju biznesa piesaistē netika apspriests arī nesenajā diskusijā par nodokļu sistēmas reformu. Šo jautājumu, kā arī ar ienākuma nodokļiem saistītās tēmas paredzēts apspriest trešdien, 20. septembrī, LTRK diskusijā "Ceļā uz konkurētspējīgu nodokļu politiku".

Šajā diskusijā eksperti no Lietuvas, Igaunijas un Vācijas prezentēs savu valstu pieredzi saistībā ar nodokļiem un uzņēmējdarbību. Latvijai īpaši būtu vērts pamācīties no Vācijas, kas ir "Eiropas ekonomikas motors" un kas spēj dzīvot ar valsts budžeta pārpalikumu, teica organizācijas vadītājs.

Attiecībā uz ienākuma nodokļiem nesen atbalstītā reforma ir padarījusi Latviju mazāk konkurētspējīgu, teica Endziņš. "Reformā ir labas un sliktas lietas, un mums ir jāsaprot, kas ir uzlabojams," teica LTRK vadītājs, norādot, ka saistībā ar to jāvērtē arī pašvaldību motivācija biznesa piesaistē.

Kā zināms, pašvaldību galvenais ienākumu avots ir iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi. Iepriekš jau izskanējis, ka pašvaldībām būtu jāiesaistās biznesa piesaistē un jaunu darba vietu radīšanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti