LTRK vadītājs Endziņš: Kučinska valdība – labākā no visām iepriekšējām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvja Māra Kučinska vadītā valdība ir labākā no visām iepriekšējām. To, vērtējot Kučinska valdības pirmajā darbības gadā paveikto, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadītājs Jānis Endziņš.

"Ja salīdzina Māra Kučinska valdību ar iepriekšējām valdībām, tad sadarbība vismaz Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai ar valdībām šī ir labākā nekā ir bijis iepriekš jebkad," vērtēja LTRK vadītājs.

Viņš atzina, ka Latvijas ekonomikas izaugsme pērn bijusi lēnākā pēdējos gados, taču makroekonomiskie procesi ierasti notiek ar zināmu laika nobīdi. "Šodien pareizi izdarot lietas, savos maciņos mēs to varam ieraudzīt pēc diviem, pēc trim gadiem. Līdz ar to pēc gada gaidīt milzīgus uzlabojumus nav nekāda pamata," domā Endziņš.

Pēc viņa sacītā, kļūdas bija vērojamas saistībā ar plāniem ieviest minimālās sociālās iemaksas - uzņēmumi tām vēl nebija gatavi un šī problēma risināta novēloti, proti, pagājušā gada pēdējās nedēļās, kad jau 2017.gada valsts budžets bija pieņemts.

"Jā, novēloti [tas risināts], bet šī kļūda tika izlabota, un tam bija vajadzīga pietiekama drosme," atzina Endziņš, norādot, ka uzteicams ir arī lēmums neatteikties no mikrouzņēmumu nodokļa režīma līdz brīdim, kad tā vietā tiek piedāvāts alternatīvs risinājums.

Endziņš piebilda, ka pērn augustā ar premjeru noslēgta vienošanās, kas paredz reformas nodokļu politikā, valsts pārvaldē, arī Valsts ieņēmumu dienestā.

"90%-95% no šīs vienošanās tiek pildīti. Tas ir ļoti labs rādītājs. Vienīgā lieta, kas netiek pildīta no šīs vienošanās, ir solidaritātes nodokļa pārskatīšana. Bet pārējie darbi iet uz priekšu," teica LTRK vadītājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti