Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Tomu Brici par plūdu situāciju Jēkabpilī

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar LTRK Padomes priekšsēdētāju Aigaru Rostovski

LTRK: Produktīvākie ir Latvijas eksportējošie uzņēmumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

“Uzņēmējiem, kuri eksportē, produktivitāte ir vidēji augstāka. Tas nozīmē – ja uzņēmums ir eksportspējīgs, tas ticami ir produktīvs. Un tas ir veiksmīgais uzņēmums,” norādīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Padomes proekšsēdētājs Aigars Rostovskis.

Būtu svarīgi, lai šādu uzņēmumu būtu vairāk, viņš piebilda.

Rostovskis uzsvēra, ka Latvijā uzņēmējiem aizvien izaicinājums ir produktivitāte: “Tas nozīmē, ka uzņēmēji vidēji nevar samaksāt pietiekami lielas algas un investēt, jo produktivitāte jeb pievienotā vērtība nav tik augsta, kā gribētos.”

Skaidrojot problēmas, produktivitātes paaugstināšanai svarīgi ir enerģētikas cenas un darbaspēks. “Enerģētikas cena ir daļa no produktivitātes. Un reģionāli mūsu uzņēmējiem tas maksājums ir lielāks nekā kaimiņiem, kas sit lejā produktivitāti,” skaidroja Rostovskis.

Augot ekonomikai un algām, tas arī var ietekmēt produktivitāti: “Ja tajā [algu] sadaļā būs jāpārmaksā, tas atkal sit savā ziņā pa produktivitāti.” Tāpēc līdzās “gudrajai imigrācijai”, piemēram, caur augstskolām, esot jādomā arī par “vienkāršo darba darītāju” piesaisti no ārvalstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti