LTRK priekšsēdētājs: Neveidojot labas darbavietas, teritoriālās reformas varēs taisīt nepārtraukti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Neveidojot labi apmaksātas darbavietas, administratīvi teritoriālās reformas varēs taisīt nepārtraukti, konstatējot, ka pašvaldību skaits ir jāsamazina un jāsamazina, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

LTRK priekšsēdētājs: Neveidojot labas darbavietas, teritoriālās reformas varēs taisīt nepārtraukti
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

LTRK ceturtdien, 4. aprīlī, iepazīstinās ar uzņēmēju aptaujas rezultātiem par pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem un noskaņojumu reģionos, kā arī kameras redzējumu par to, kādi mērķi jāsasniedz administratīvi teritoriālajai reformai, lai gan uzņēmēji, gan iedzīvotāji gūtu no tās labumus, saņemot kvalitatīvus un ekonomiski pamatotus pakalpojumus.

Endziņš stāstīja, ka diskusijas ar uzņēmējiem par reformu bijušas visā Latvijā un viens no tapušajiem secinājumiem ir tāds, ka reformai jābūt nevis reformas pēc, bet lai sasniegtu jēdzīgus mērķus. "Mūsuprāt - kā izdarīt to, lai reformas rezultātā veidojas labi apmaksātas darbavietas. Ja mēs to neatrisināsim, tad mēs varēsim reformas taisīt nepārtraukti, konstatējot, ka mums vajag vēl mazāk pašvaldību un nekur netiksim. Ja mēs paturam prātā, ka svarīgākais ir apmaksātas darbavietas, jautājums - vai esošais pašvaldību skaits mums to palīdz darīt vai ne? Vai pašvaldības ir motivētas noturēt un piesaistīt biznesu, vai viņas spēj to darīt?" tā Endziņš.

LTRK pamanījusi, ka liela daļa pašvaldību nevar savilkt galus kopā. "[Varam] taisīt kaut vai 1000 pašvaldības, bet kurš par to maksās? Veidojas situācija, ka mums ir milzīga māja, bet nav resursa, lai to savāktu kopā," sacīja LTRK valdes priekšsēdētājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti