Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Raitu Karnīti

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ainaru Bagatski

Intervija ar Jāni Endziņu

LTRK pieļauj kāda Latvijas pārtikas uzņēmumu bankrotu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas noteiktās sankcijas pārtikas un lauksaimniecības produktu eksportā var izraidīt kāda zivsaimniecības vai pārtikas ražotāja bankrotu, intervijā LTV rīta raidījumā sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs Jānis Endziņš.

Viņš norādīja, lai arī vidējais statistiskais uzņēmējs ir sagatavojies šīm sankcijām, tomēr atsevišķās nozarēs atsevišķiem uzņēmējiem eksports uz Krieviju ir ļoti liels, un viņi neizbēgami ļoti cietīs.

Kā vienu no risinājumiem, viņš redz kompensācijas prasīšanu no ES, jo Latvija ir Krievijas kaimiņvalsts. Tāpat, iespējams, varētu atlikt nodokļu samaksu. Endziņš akcentēja, ka Rietumu un Krievijas sankcijas problēmas ir sagādājušas visu valstu uzņēmējiem. „Visiem ir zaudējumi, vienalga, vai mēs runājam par Krievijas uzņēmējiem , Latvijas uzņēmējiem, Eiropas uzņēmējiem,” teica kameras vadītājs. Uzņēmēji visur ir neapmierināti, ka šāda situācija vispār ir izveidojusies.

No otras puses, šie sarežģījumi var dot vēl vienu mudinājumu Latvijas uzņēmumiem sakārtot savu eksporta vidi. „Manuprāt, šis ir ideāls laiks, kas mums būtu jāvelta eksporta tirgus sakārtošanai (..) Te ir jautājums apgrozāmo līdzekļu jautājumiem, jauniem eksporta tirgiem (..) Te arī pašiem uzņēmējiem ir daudz jādara,” klāstīja Endziņš.

Jau ziņots, ka Krievija ceturtdien ieviesa pārtikas produkcijas embargo no Eiropas Savienības, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas. Iepriekš šīs valstis bija noteikušas sankcijas pret daudzām amatpersonām un uzņēmējiem, kuras Rietumi apsūdzēja kara musināšanā pret Ukrainu un kuras ir tuvas Krievijas elitei vai arī pašas atrodas tajā. Sankcijas bija vērstas arī pret Krievijas uzņēmumiem.

Rietumi sankcijas ieviesa, nosodot Krievijas rīcību - Krimas aneksiju, atbalstu promaskaviskajiem spēkiem Ukrainas austrumos un radīto drošības apdraudējumu visā Austrumeiropā un Rietumeiropā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti