Rīta Panorāma

Intervija ar "Boršča komandas" idejas autoru Ģirtu Slaviņu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar LTRK prezidentu Aigaru Rostovski

LTRK: Latvijas «energogatavība» ziemai izraisa satraukumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Energoresursu pietiekamība nākamajai ziemai Latvijā pašlaik izraisa satraukumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis.

Rostovskis norādīja, ka pašlaik viņu satrauc divas lietas. "Viena ir energogatavība nākamajai ziemai, un otrs ir cenu kāpums," skaidroja LTRK padomes priekšsēdētājs.

Viņš piebilda – tuvojas vēlēšanu laiks, svarīgi ir konstatēt, vai kādām iedzīvotāju grupām vajadzēs atbalstu. "Šis nav laiks, kad gribas kritizēt, bet, diplomātiski izsakoties, arī šinī periodā sadarbība ar valdību vai varu varēja būt labāka," atzina Rostovskis.

"Turpinās spiediens uz algu palielinājumu, bet daudzās nozarēs būs problēmas, jo notiek sabremzēšanās. Tāpat turbulence ir ar metāla piegādēm. Daudzi uzņēmumi risina izdzīvošanas vai krīzes pārvarēšanas paņēmienus," skaidroja Rostovskis.

Viņš uzsvēra, ka, lai stabilizētu situāciju, uzņēmēji no politikas veidotājiem sagaida sadarbību, profesionālu darbību un ātru lēmumu pieņemšanu.

KONTEKSTS:

Latvijas koalīcijas partijas šonedēļ vienojās, ka Latvijai saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā pēc iespējas ātrāk jāatsakās no Krievijas dabasgāzes piegādēm. Par enerģētikas jomu atbildīgajai Ekonomikas ministrijai (EM) uzdots izstrādāt informatīvo ziņojumu ar risinājumiem, kā tieši Latvija varētu atteikties no Krievijas dabasgāzes piegādēm. Plānots, ka EM izstrādātos scenārijus vērtēšanai koalīcijā iesniegs jau nākamnedēļ.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti