LTRK: Lai ierēdņi un uzņēmēji nedzīvotu uz dažādām planētām, rīkos akciju «Ierēdnis ēno uzņēmēju»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dažreiz rodas sajūta, ka uzņēmēji un ierēdņi dzīvo uz dažādām planētām, tāpēc, lai palīdzētu labāk saprasties, septembrī notiks līdz šim nebijusī akcija – “Ierēdnis ēno uzņēmēju”, kuras laikā ierēdņiem būs iespēja vienu dienu strādāt pie uzņēmējiem, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Akciju “Ierēdnis ēno uzņēmēju” septembrī  rīkos Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK) un “Junior Achievement Latvia”. Iniciatīvas prototips tika izstrādāts Valsts kancelejas valsts pārvaldes administratīvā sloga mazināšanas inovācijas laboratorijā, līdzdarbojoties visu iesaistīto pušu ekspertiem, informēja Ekonomikas ministrija.

Iniciatīvas mērķis ir tiesību aktu izstrādātājam, kā arī īstenotājam novērtēt radītā regulējuma darbību tieši pie lietotāja, lai varētu veikt praksē balstītu izvērtējumu un sadarbībā ar uzņēmēju definēt nepieciešamos uzlabojumus.

Jānis Endziņš par akciju "Ierēdnis ēno uzņēmēju"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Endziņš Latvijas Radio stāstīja, ka tas būs brīvprātīgs pasākums ierēdņiem, viņi vasaras laikā varēs pieteikties dalībai tajā, un arī uzņēmēji varēs pieteikties, ka gatavi aicināt ierēdņus pie sevis.

Endziņš sacīja, ka uzņēmēji varētu gribēt redzēt pie sevis arī Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekus, tas varētu būt interesanti un noderīgi abām pusēm, akciju rīkos tā, lai “nākamajā dienā nebūtu uzrēķins vai soda nauda”, tā būs iespēja ierēdņiem, kas vēlas tuvāk uzzināt, kāpēc uzņēmēji dara kaut ko un kāpēc dara tieši tā. 

Turklāt šī informācijas apmaiņa būs abpusēja, arī uzņēmēji šajā akcijā varēs noskaidrot, kāpēc ierēdņi kaut ko prasa un vai tas ir vajadzīgs.

Endziņš norādīja, ka vienas dienas ēnošana būtu pirmais solis, un, ja akcija būs veiksmīga, nākotnē varētu spriest par prakses iespējām - viens pie otra varētu pastrādāt nedēļu vai mēnesi, lai labāk cits citu saprastu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti