LTRK: Katru gadu pieaug nomaksātā mikrouzņēmumu nodokļa apjoms par vienu darbinieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vērojot tendenci trīs gadu garumā, redzams, ka katru gadu pieaug nomaksātā mikrouzņēmumu nodokļa apjoms par vienu darbinieku, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Endziņš salīdzināja algas mikrouzņēmumos un vidēji lielos uzņēmumos: „Pēc 2013.gada datiem redzam – mikrouzņēmumu nodokļu maksātājiem alga ir virs 300 latiem. Šāda apgrozījuma parastajiem uzņēmumiem algas bija ap 120 latiem.” Šādu atšķirību viņš skaidroja ar lielo ēnu ekonomiku.

Viņš arī norāda, ka nomaksātais nodokļu apjoms par vienu darbinieku katru gadu pieaug. „Šādai tendencei saglabājoties, pēc trim gadiem sanāks, ka mikrouzņēmumu nodokļu maksātājs būs par savu darbinieku nomaksājos vairāk nekā analoga lieluma vispārēja režīmā strādājošais,” sacīja Endziņš.

Ziņots, ka Saeima pērn apstiprināja pakāpenisku mikrouzņēmuma nodokļa likmes palielināšanu no 9% līdz 15% turpmākajos gados.

Grozījumu autori norādīja, ka iedzīvotāji mikrouzņēmumus nereti izmanto negodīgos nolūkos – nevis, lai dibinātu jaunu uzņēmējdarbību, bet gan, lai nodibinātu mikrouzņēmumu kā veidu izvairīties no nodokļu maksāšanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti