LTRK: Divi uzņēmumi jau pārrunā konkrētas sadarbības iespējas ASV tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau šobrīd konkrētas sadarbības iespējas ASV tirgū pārrunā divi Latvijas uzņēmumi, bet tālākā perspektīvā par darbību tur ir interesējušies daudzi Latvijas uzņēmumi, informēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

LTRK piedalās augsta līmeņa uzņēmējdarbības dialogā ar Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru Amerikā, lai pārrunātu investīciju piesaistīšanu un eksporta iespējas.

Rostovskis stāsta, ka konkrētākas sarunas par sadarbību ir  “Latvijas dzelzceļam”: “Tā kā [Latvijā] ir lielāka kravu kapacitāte, jāsaprot, ka daudzas Amerikas kompānijas pārvadā kādas lietas pa Eiropu un bijušajā postpadomju telpā; tā ir iespēja un mērķis, lai “Latvijas dzelzceļš” tajā industrijā varētu tikt iekšā un lai dabūtu pārvadāt kādas kravas, kas tiek ražotas Amerikas kompānijās vai Amerikas kompānijās Eiropā. Un otrs virziens ir - sadarbības partneri saistībā ar ritošo sastāvu, kur, izmainot ritošā sastāva elementus, varētu palielināt konkrēto kravu smagumu un varētu vest gan nekomerciālās, gan komerciālās kravas citā apjomā.”

Savukārt “ABLV Bank” bankai turpinās process par filiāles atvēršanu Amerikas Savienotajās Valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti