LR un LTV apmierina papildu nākamā gada finansējums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Gan Latvijas Radio (LR), gan Latvijas Televīzija (LTV) valdes par apmierinošu sauc situāciju savos nākamā gada budžetos, kam valdība nolēma piešķirt 527 196 eiro.

LR raidījumā „Krustpunktā” Latvijas Radio valdes loceklis Uldis Lavrinovičs pauda, ka papildu finansējums ļaus runāt par salīdzinoši labu situāciju budžetā. Palikušas gan daudzas sīkas nianses, bet kopumā situācija ir samērīga.

Turklāt piešķirtā summa atrisina situāciju ar Latvijas Radio un televīzijas  centra pakalpojumu apmaksu attiecībā uz vairākiem raidītājiem. „Ja šī summa nebūtu piešķirta, mums uz darba algu rēķina būtu vai nu jāapmaksā apraide, vai vienkāršākais veids – izslēgt. Tur bija Alūksne, Viļaka,” skaidro Lavrinovičs.

Savukārt LTV jau sākotnēji nebija  būtiski iebildusi nākamgad paredzētajam budžetam, jo atšķirība būtu samērā neliela. „Es neredzēju tiešu interesi iet un cīnīties par šo naudu, jo redzu, ka rezultāti televīzijai šogad ir labi, un pieņemu, ka līdz gada beigām mēs nostabilizēsim savas pozīcijas,” skaidroja LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

LTV redz iespēju lielākiem ieņēmumiem no reklāmas, turklāt vairāk nekā trūkstošie simts trūkstoši eiro. Vēl esot arī iespējas samazināt kādas izmaksas. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Jau vēstīts, ka sabiedriskajiem medijiem nākamgad tiks piešķirti papildu 527 196 eiro. Iepriekš Latvijas Radio pauda satraukumu par iespējamo ietekmi uz tā oriģinālsaturu, ja nākamgad abiem medijiem būtu par 1,1 miljonu eiro mazāks finansējums nekā šogad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti