Rīta Panorāma

Studijā ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis

Rīta Panorāma

Jābūt uzmanīgiem. Komercbanku asociācija brīdina.

Ko no pašvaldības sagaida no valdības?

LPS sagaida no valdības dialogu, grib atkal runāt par IIN sadalījumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) sagaida no Laimdotas Straujumas valdības dialogu un vēlas atkal aktualizēt jautājumu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadali starp valsti un pašvaldībām, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” atzina LPS priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis.

 

 Ceturtdien paredzēta premjerministres Strauumas dalība LPS domes sēdē, un Jaunseleinis sacīja, ka galvenokārt pašvaldības vēlas atjaunot dialogu, jo iepriekšējai valdībai bija augstprātīga attieksme pret pašvaldībām.

LPS vēlas runāt par iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) sadali, taču precīzu proporciju Jaunsleinis nenosauca. Tāpat LPS vēlas runāt par valsts dotācijām pašvaldībām pedagogu algām.  

LPS ar premjerministri vadītāju plāno pārrunāt jautājumus saistībā ar nākamā gada valsts budžetu, tostarp par iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārdali, par finansējumu pirmskolas izglītībā nodarbināto pedagogu darba algām, kā arī par valsts atbalstu uzņēmējdarbībai pašvaldībās.

Šogad pašvaldības saņem 80% no IIN ienākumiem, bet valsts – 20%. Pašvaldības vēlējās saņemt vismaz 85%, taču valdība tam nepiekrita.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti