LOSP aicina zemniekus sienu pārdot pašmāju lopkopjiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lauksaimnieku sabiedriskās organizācijas apvienojošā Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) aicina vietējos zemniekus sienu un salmus ruļļos pārdot pašmāju lopkopjiem, kam tā trūkst, nevis uzpircējiem no citām valstīm, liecina LOSP informācija.

Zemkopības ministrijas (ZM) Konsultatīvās padomes sēdē pirmdien, pārrunājot situāciju Latvijas laukos saistībā ar ilgstošajām lietavām, minēti gadījumi, kad Polijas un Lietuvas uzņēmēji apbraukā pierobežas lauksaimniekus ar piedāvājumu uzpirkt rupjo lopbarību un sienu ruļļos.

LOSP aicina vietējos zemniekus šo sienu pārdot pašu kolēģiem - lopkopjiem, jo pēc aplēsēm Latvijā šobrīd ir bijis iespējams sagatavot ne vairāk par 60% nepieciešamās rupjās lopbarības, norāda organizācijā.

LOSP ir gatava būt par starpnieku siena un salmu ruļļos tirdzniecībā. Gadījumos, ja kāds lauksaimnieks meklē pircēju sienam vai salmiem ruļļos, viņš aicināts vērsties LOSP, rakstot uz e-pasta adresi [email protected].

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes ģenerāldirektors Guntis Vilnītis Latvijas Radio raidījumā “Pēcpusdiena” norādīja, ka šovasar laika apstākļu dēļ nebija iespējams sagatavot pietiekami daudz siena, liela daļa “paliks uz lauka”.

LOSP aicinājumam vienas dienas laikā jau atsaukušies pieci lauksaimnieki, informējot par siena daudzumu, kādu viņi var pārdot, un cenu.

Jau ziņots, ka problēmas ar ražas novākšanu ir lauksaimniekiem visā Latvijā. Zemkopības ministrija (ZM) pieļauj kopā ar Igauniju un Lietuvu vērsties pēc palīdzības Eiropas Komisijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti