Panorāma

R. Petraviča ministres un deputātes amatus apvienos arī turpmāk

Panorāma

Saslimšanas iemesls – nepietiekama higiēna

Latvijai nacionālais stends aizsardzības industrijas izstādē

Londonā aizsardzības industrijas izstādē Latviju pārstāv astoņi ražotāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šogad Latvija ar savu nacionālo stendu pirmoreiz piedalās Londonā notiekošajā aizsardzības un drošības industriju izstādē “Starptautiskais aizsardzības un drošības ekipējums”, kas šogad svin 20 gadu jubileju.

Londonas izstāžu hallē “Excel” militārās industrijas izstāde notiek reizi divos gados. Tiek lēsts, ka to šogad apmeklēs 35 000 viesu no vairāk nekā 100 valstīm. Izstādē piedalās 1700 kompānijas, 44 valstīm ir savi nacionālie paviljoni. Iespējams apskatīt gan militāro tehniku, gan ieročus, gan uzzināt par jaunumiem informācijas un komunikāciju tehnoloģijās, pat medicīnā un ētikā.

Pēc Latvijas stenda atklāšanas ar Latvijas kompāniju piedāvājumu nāca iepazīties arī britu aizsardzības ministrs.

“Gan mobilie sakari, gan jaunās tehnoloģijas, sevišķi viss, kas saistīts ar elektroniku, internetu un pārējām lietām. Tas ir tas, kur mēs ceram – mēs spējam būt ne tikai līdzīgi citiem, bet daudz kur labāki un vienlaikus arī lētāki,” pauda Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (“Attīstībai/Par!”)

“Mēs esam lepni, ka šodien ir gan elektronikas sakari, gan “Latvijas Mobilas telefons”, gan “SAF tehnika” ar saviem risinājumiem. Tas parāda to, ka elektronisko karadarbību šobrīd uztver pasaulē ļoti nopietni, un ir ļoti liels pieprasījums Latvijas risinājumiem,” norādīja Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas (DAIF) valdes priekšsēdētāja Elīna Egle.

Latviju starptautiskajā izstādē pārstāv astoņi produktu ražotāji no informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, aviācijas, elektronikas, munīcijas un taktiskā apģērba ražošanas sektoriem. 

“Latvija kopumā ir līdere elektroniskajos sakaros, tas jau vēsturiski ir izveidojies. Mēs esam vieni no tiem, kas visvairāk izmanto datus, un mums ir arī interaktīvā televīzija caur mobilo tīklu. Tajā jomā mēs esam līderi,” pastāstīja LMT inovatīvo risinājumu vadītājs Armands Meirāns.

Dažu uzņēmumu nosaukumi labāk zināmi ārzemēs, ne pašu mājās. Piemēram, inovatīvas munīcijas ražotājs SIA “D Dupleks” lepojas ar pasaulē lielāko ekspansīvās lodes atvērumu, kas ir efektīvs dažādās taktiskajās operācijās.

“Mūsu eksporta tirgus ir mērāms ap 40 valstīm: sākot no Japānas, tā pati Krievija, liela daļa Eiropas, ASV. Skatāmies arī uz tādiem eksotiskākiem tirgiem kā Dienvidāfrika, Brazīlija,” atklāja SIA “D Dupleks” valdes loceklis Agris Dundurs.

Arī pie bezpilota lidaparāta interesentu netrūkst. “Vēsturiski esam pārdevuši ļoti daudz ārzemēs, un mūsu pirmais klients no Latvijas ir parādījies tikai pagājušogad. Daudzu gadus mēs tikai eksportējām. Ja nekļūdos, tad ap 55 valstīm, kur mēs piegādājam savus produktus, tai skaitā bezpilota lidaparātus, speciālas kameras lidaparātiem, ko mēs paši ražojam,” pastāstīja “UAV Factory” direktors Konstantīns Popiks.

Izstāde turpināsies līdz 13. septembrim. To apmeklēt var tikai tad, ja darbs privātajā vai sabiedriskajā sektorā ir saistīts ar militāro industriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti