LMT un «Lattelecom» sinerģijas jautājumu atliek uz nākotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valdība ir izņēmusi no darba kārtības jautājumu par telekomunikāciju sektora uzņēmumu „Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) un „Lattelecom" valstij piederošo kapitāla daļu pārvaldi. Visticamāk, jautājums par abu uzņēmumu valsts kapitāldaļu nākotni atlikts uz ilgu laiku - līdz jaunas valdības izveidei pēc nākamās Saeimas vēlēšanām.

Nepieļaujams solis privatizācijas virzienā - ar šādu motivāciju politiskā apvienība „Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK lūgusi izņemt no valdības šodienas darba kārtības informatīvo ziņojuma izskatīšanu. Demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis raidījumam „Rīta Panorāma" norādīja, ka ziņojuma izskatīšana ir pārcelta uz nākamo nedēļu, tomēr pēc būtības jautājums būtu jāskata jau nākamajām valdībām.

„Mēs kā jau aizejoša valdība neplānojam pieņemt lēmumus, mēs uzklausām Ekonomikas ministrija ziņojumu, (..) lēmumi jāpieņem jaunajai valdībai," norādīja Dombrovskis.

Savukārt no jauna nominētā premjera kandidāte Laimdota Straujuma uzsver, ka šobrīd jautājums par „Lattelecom" valsts kapitāla daļu privatizāciju nav plānotajā nākamās valdības kārtībā. Viņas teiktais arī liecina, ka šādus jautājumus, par kuru nākamās valdības partneriem būs grūtības panākt vienošanos, ir paredzēts atlikt izskatīšanai jau pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām:

„Visas partijas piekrita, ka jāfiksē šie jautājumi, un, ja nevar panāk vienošanos, jautājumi jāatliek līdz nākamajām vēlēšanām."

Informatīvajā ziņojumā, kas iesniegts izskatīšanai valdībā, tiek vērtēti dažādi modeļi LMT un "Lattelecom" ciešākai sinerģijai, lai uzņēmumu attīstības stratēģijas būtu saskaņotas un tiktu veicināts to daļu vērtības pieaugums un turpmāka attīstība, valstij saglabājot izšķirošo ietekmi uzņēmumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti