LMT un «Bite Latvija» pagaidām neplāno paaugstināt tarifus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mobilo sakaru operatori "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un "Bite Latvija" pagaidām neplāno paaugstināt mobilo sakaru tarifus, aģentūrai BNS pastāstīja kompāniju pārstāvji.

LMT viceprezidenta Ingmārs Pūķis aģentūrai BNS norādīja, ka LMT attīstības stratēģijā nav paredzēta tarifu paaugstināšana. "Esam labi sabalansējuši cenu ar kvalitāti, ieguldot tīkla attīstībā ievērojami vairāk nekā konkurenti," viņš teica.

Arī "Bite Latvija" Interneta komunikācijas un satura menedžere Anete Jansone aģentūrai BNS uzsvēra, ka "Bite Latvija" šobrīd nav apsvērusi tarifu paaugstināšanu. "Šobrīd šādu iespēju neesam apsvēruši," viņa sacīja.

Vienlaikus Jansone prognozēja, ka tarifu celšanas dēļ "Tele2" varētu pamest 30-50 tūkstoši klientu, jo kompānijas klienti netika skaidri un nepārprotami informēti par tarifu izmaiņām, bet informācija par to tika iekļauta vēstulē starp citām ziņām, kas ir nepieņemami.

Savukārt komentējot Latvijas Telekomunikāciju asociācijas vadītāja Jāņa Leļa teikto par to, ka Latvijā tarifus cels ne tikai "Tele2", bet arī citi lielākie mobilo sakaru operatori, Jansone uzsvēra, ka "Bite Latvija" nav Lelim sniegusi šāda veida informāciju, tādēļ asociācijas vadītāja publiski paustie apgalvojumi par šo jautājumu uzskatāmi tikai par viņa personīgo viedokli.

 "Tele2" no 1.jūlija paredzējis paaugstināt fiksēto tarifu pakalpojumu maksas - tarifu plāna "Nr.3" abonēšanas maksa turpmāk būs 4,99 eiro mēnesī, tarifu plāna "Nr.5" - 7,99 eiro mēnesī, bet tarifu plāna "Zelts" abonēšanas maksa būs 11,99 eiro mēnesī. Tādējādi, pēc aģentūras BNS aprēķiniem, tarifu plānu maksas pieaugs attiecīgi par 16,9%, 12,4% un 5,4% mēnesī.

Tāpat ziņots, ka Lelis trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" prognozēja, ka Latvijā tarifus cels ne tikai "Tele2", bet arī citi lielākie operatori.

LMT ir vecākais Latvijā strādājošais mobilo sakaru operators. Pašlaik operatora īpašnieki ir "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (23%), Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs "Lattelecom" (23%), Latvijas valsts Satiksmes ministrijas personā (5%), kā arī skandināvu "TeliaSonera" (49%).  

"Bite Latvija" darbu Latvijā sāka 2005.gada septembra vidū, jo tās īpašnieki "Bite Lietuva" pavasarī izsolē iegādājās Latvijā trešo GSM/UMTS mobilo sakaru licenci. "Bite" grupā ir "Bite Lietuva" un "Bite Latvija". Grupas īpašnieks ir investīciju fonds "Mid Europa Partners".  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti