Rīta Panorāma

Skype intervija ar Martu Krivadi

Rīta Panorāma

Intervija ar Kristīni Bērziņu

Intervija ar Juri Bindi

«LMT» prezidents: «Huawei» noteiktie aizliegumi atstās iespaidu uz 5G attīstību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ķīnas tehnoloģiju kompānijai "Huawei" noteiktie ASV aizliegumi atstās iespaidu uz 5G tīklu attīstību, bet ikdienas lietotājiem nekas nemainīsies, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja uzņēmuma "LMT" prezidents Juris Binde.

Binde norādīja, ka "Huawei" ir viens no galvenajiem 5G infrastruktūras attīstītājiem un šīs nozares spēlētājiem, tādēļ saprotams, ka ASV lēmumam būs ietekme. Tajā pašā laikā "LMT" tas īpaši neuztrauc, jo uzņēmums nelieto tādu tīkla aparatūru, kuru piegādā "Huawei", pauda Binde. Savukārt, kas attiecas uz gala iekārtām, "Huawei" ražotie viedtālruņi Latvijā ir trešie populārākie. "Saskaņā ar oficiālajiem paziņojumiem, visi piegādātie aparāti, kas atrodas Eiropas noliktavās, saņems atbalstu. Lietotājiem nekas nemainīsies," sacīja Binde.

Savukārt, runājot par 5G ieviešanu kā tādu, Binde atzina, ka tā ir daudzsološa tehnoloģija, taču šobrīd vēl daudz lietu nav pilnībā izstrādātas. "Daži standarti nav pieņemti. Nav skaidri pakalpojumi, biznesa modeļi. Mēs ["LMT"] esam izveidojuši tīkla infrastruktūru, kas izmantojama piektās paaudzes tīklu pieslēgšanai. Mēs ļoti ātri varam šo tīklu izvērst un strādājam pie pakalpojumiem. Lielu daļu no tiem ir iespējams aprobēt esošajā tīklā," tā Binde.

KONTEKSTS:

ASV amatpersonas uz laiku apturējušas aizliegumu piegādāt amerikāņu tehnoloģijas Ķīnas kompānijai “Huawei”. Šajā laika periodā uzņēmums varēs veikt iepriekš noslēgtajos līgumos paredzētās darbības. ASV Tirdzniecības ministrijas dokumentā norādīts, ka prezidenta Donalda Trampa ar nacionālās drošības apsvērumiem pamatotais aizliegums nav atcelts.  “Huawei” vienīgi tiek dotas 90 dienas, lai tā varētu uzturēt un atbalstīt pastāvošos tīklus un aprīkojumu, kā arī atjaunot programmas un to ielāpus.

Oficiālā Vašingtona pagājušajā nedēļā noteiktos ierobežojumus turpina saistīt ar drošības apsvērumiem, savukārt daudzi ekonomikas eksperti to nodēvējuši par kārtējo soli abu valstu tirdzniecības karā un cīņā par līderpozīcijām pasaules jauno tehnoloģiju tirgū.

Nedēļas nogalē izskanēja, ka "Google" un citi ASV uzņēmumi sarauj saites ar "Huawei" pēc jauniem ierobežojumiem, ko tam noteica ASV valdība. Trampa administrācija uzskata, ka, izmantojot viedtehnoloģijas, uzņēmums palīdz Ķīnas valdībai izspiegot citas valstis.

Tikmēr Ķīna ASV apsūdz negodīgā konkurencē un uzsver, ka ierobežojumi netraucēs “Huawei” kļūt par  pasaules līderi 5G tehnoloģijas ieviešanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti