LMT apgrozījums pērn pieaudzis līdz 216 miljoniem eiro; tīrā peļņa – 29 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

 “Latvijas mobilais telefons (LMT) 2018. gadā palielināja klientu pieslēgumu skaitu līdz 1,29 miljoniem un sasniedza 216 miljonu eiro lielu konsolidēto apgrozījumu, kurš ir par 6 % lielāks nekā pērn. Uzņēmuma tīrā peļņa sasniedza 29 miljonus eiro, teikts LMT paziņojumā medijiem.

2018. gadā LMT klientu pieslēgumu skaits audzis par 4 %, savukārt investīcijas mobilo sakaru tīkla un pakalpojumu attīstībā sasniegušas 27 miljonus eiro. LMT rentabilitāte (EBITDA - peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem) palielinājās par 3 miljoniem un sasniedza 66 miljonus, bet tīrā peļņa bija 29 miljoni eiro.

LMT tīrā peļņa 2017.gadā bija 33,3 miljoni eiro.

Kopējais datu patēriņš LMT tīklā gada laikā pieauga par 36 %, vidējais datu patēriņš decembrī uz vienu mobilo iekārtu sasniedza jau 6,5 GB mēnesī, savukārt uz vienu interneta pieslēgumu mājai vai birojam – 125 GB mēnesī.  

Latvija ir starp pasaules līderiem 4G tīkla izmantošanā, un LMT jau gatavojas nākamās paaudzes tīkla tehnoloģijām, lai būtu līderis arī ar 5G. Jau šobrīd vairāk nekā 130 LMT bāzes stacijās ir instalēta programmatūra, kas ļauj sadarboties ar 5G standartiem atbilstošām iekārtām, informēja uzņēmums.

“Šis gads ir bijis Latvijas interneta gads - esam starp pirmajām valstīm pasaulē, kur par interneta “standartu” visās jomās kļūst mobilais internets, pateicoties tā pieejamībai, kvalitātei un inovatīvajiem pakalpojumiem,” norādīja LMT prezidents Juris Binde.

“Mobilo sakaru tehnoloģijas strauji nostiprinās tādās jomās kā mājas televīzijas tirgus, biznesa risinājumi un citās. Līdz ar 5G ienākšanu paplašināsies mobilā interneta izmantošana arī industriālajiem pieslēgumiem – darbu automatizēšanai rūpnīcās, veselības aprūpē, lauksaimniecībā, transportā un daudzās citās jomās,” pauda Binde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti