LMT apgrozījums pērn audzis par 7% – līdz 204,2 miljoniem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) apgrozījums pērn sasniedzis 204,2 miljonu eiro, kas ir par 7% vairāk nekā 2016.gadā, informē uzņēmumā.

Kompānijā apgrozījuma pieaugumu skaidro ar mobilā interneta pakalpojumu attīstību, pieslēgumu skaita pieaugumu un viedtelevīzijas pieejamību. LMT klientu pieslēgumu skaits 2017. gadā pieauga par 40 000, sasniedzot 1,25 miljonus. 

Kompānijas tīrā peļņa pērn veidoja 33,3 miljonus eiro.  Savukārt LMT rentabilitāte 2017.gadā palielinājās par vienu miljonu eiro un sasniedza 63 miljonus eiro.

Investīcijās sakaru infrastruktūrā un jaunu pakalpojumu attīstībā gada laikā tika ieguldīti vairāk nekā 22 miljoni eiro.

"2017.gads iezīmēja pavērsiena punktu LMT attīstības stratēģijā, uzsākot partnerības ar Latvijas un starptautiskajiem uzņēmumiem un pētniekiem inovatīvu biznesa risinājumu attīstībā, pašbraucošo auto, dronu, militāro un pat kosmosa tehnoloģiju jomā," stāsta LMT prezidents Juris Binde.

Viņš atzīmē, ka LMT gada laikā būtiski pavirzījies uz priekšu 5G tehnoloģijas ieviešanā – izveidots jaunās paaudzei pielāgots mobilais lietu interneta tīkls un uzstādītas pirmās 5G pielāgotās bāzes stacijas Latvijā. Gada nogalē LMT izsolē ieguva lietošanā arī 5G frekvenču joslas.

LMT dibināts 1992.gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. 49% uzņēmuma daļu pieder "Telia" grupas uzņēmumiem "Sonera Holding" un "Telia Company", 23% – "Lattelecom", 23% – valstij piederošajam "Latvijas Valsts radio un televīzijas centram" un 5% – Latvijas valstij, vēsta LETA.

LMT grupas apgrozījums 2016.gadā bija 190 miljoni eiro, kas ir par 6% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt grupas tīrā peļņa bija 22,3 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti