LM vēlas ilgstošo bezdarbu piecos gados samazināt no 35 līdz 15%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Labklājības ministrija (LM) uzstādījusi mērķi tuvāko piecu gadu laikā spēji samazināt ilgstošā bezdarba līmeni – no pašreizējiem 35 līdz 15 procentiem. To paredz Labklājības ministrijas izstrādātās iekļaujošas nodarbinātības pamatnostādnes 2015.-2020.gadam, ko pirmdien skatīja Ministru kabineta komiteja un nolēma virzīt skatīšanai valdībai.

Pamatnostādnes gan vēl varētu papildināt. Pamatnostādņu mērķis ir definēt iedzīvotāju grupas, kurām ir problēmas iekļauties darba tirgū un kurām varētu palīdzēt par Eiropas struktūrfondu naudu, stāsta Labklājības ministrijas valsts sekretāre Ieva Jaunzeme:

„Runa ir par ilgstošiem bezdarbniekiem un par personām, kuras dažādu iemeslu dēļ nevar iekļauties darba tirgū. Mēs runājam par finansējumu, ko var organizēt no struktūrfondiem, tai skaitā subsidētā nodarbinātība un pārkvalifikācija. (..) Pārresoru koordinācijas centra piedāvājums ir gatavot daudz plašākas pamatnostādnes, kuras principā ietver vismaz četras – nodokļi, inovācijas, izglītība un mūžizglītība. Visas šīs pamatnostādnes jau ir, tās vajadzētu koordinēt viena mērķa sasniegšanai,” skaidroja Jaunzeme.

LM mērķis ir nodrošināt, ka ilgstošais bezdarba līmenis līdz 2020.gadam un ilgtermiņā nepārsniegtu 15% no visiem bezdarbniekiem un 2,5% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem.

Lai to sasniegtu, Labklājības ministrija noteikusi rīcības virzienus - iekļaujošs darba tirgus, līdzsvarots darba tirgus, nodarbinātību sekmējoša vide.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti