LM vadība uzskata, ka TAP plāns nebija īstenojams

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Liepājas metalurga" (LM) administrators Haralds Velmers pirmdien tiesā plāno iesniegt uzņēmuma maksātnespējas pieteikumu. Tiesai šis pieteikums būs jāizskata divu nedēļu laikā.

Maksātnespēja tiek pieteikta, jo „Liepājas metalurga" vadība nav spējusi izpildīt tiesiskās aizsardzības plāna nosacījumus, proti, piesaistīt investorus un nodrošināt apgrozāmos līdzekļus, lai uzņēmums varētu atsākt darbu. Savukārt „Metalurga" vadība apgalvo, ka viņi joprojām cer uz valsts iejaukšanos šajā procesā.

Kompānijas padomes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis skaidro, ka piektdien viņam ir paredzēta tikšanās ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu, lai pārrunātu situāciju „Metalurgā". Vilnītis arī pauž nožēlu, ka nedz premjers, nedz finanšu ministrs pēdējās dienās nav varējuši atrast laiku ar viņu satikties. Kā zināms, valdība līdz šim ir norādījusi, ka „Liepājas metalurgam" ir jāpilda plāna nosacījumi. Tomēr padomes priekšsēdētājs Vilnītis uzskata, ka plāns jau no sākuma bija neizpildāms.

„Diemžēl, šajā plānā tika iestrādāts un pieprasīts, lai par to aizdoto naudu, ko ir ieguldījusi valsts, „Citadele" un pārējie nodrošinātie kreditori, tiktu tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) ietvaros maksāti 6%, kas ir neadekvāti augsta summa, kas investoram, vai arī turpinot strādāt „Liepājas metalurgam", katru gadu papildus izmaksātu 10 miljonus latu. Tās ir nesamērīgas prasības. Līdz ar to, ja netiek pildīts šis plāns... Jā, viņš netiek pildīts, jo tajā jau pašā sākumā bija ielikts iekšā, ka saprātīgs investors viņu neuzņemsies pildīt,"  savu viedokli pauž Vilnītis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti