LM strādnieki joprojām neziņā par savu nākotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kamēr Liepājas tiesa otrdien apstiprināja „Liepājas metalurga” (LM) tiesiskās aizsardzības procesa plānu, kas ļauj rūpnīcai atsākt darbu, tikmēr „metalurgi” joprojām ir neziņā, jo nav skaidri zināma diena, kad atkal būs jāiet uz darbu.

LM strādnieku arodbiedrības vadītājs Jānis Grava uzsver, ka kopš aprīļa sākuma līdz šai nedēļai no darba uzņēmumā aizgājuši ap 250 darbinieku. Tas ir par 30 cilvēkiem vairāk nekā pirms mēneša. 103 no bijušajiem „metalurgiem” oficiāli kļuvuši par bezdarbniekiem. Pēcāk gan 12 no tiem atrada jaunu darbu. „Interesanti ir tas, ka pēdējās pāris trīs nedēļas nāk viens līdz divi cilvēki – mazāk. Bija brīdis, kad nāca vairāk, šobrīd – ievērojami mazāk. Manuprāt, ir kādi 10 cilvēki izteikuši vēlmi kaut ko mācīties, pieci seši mācās, apgūst valsts valodu, kādā profesionālā tālākizglītības programmā, manuprāt, viens ir iesaistījies,” saka Nodarbinātības valsts aģentūras Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane.

Viņa atzīst – tā kā nav skaidrs, kāda būs rūpnīcas tālākā attīstība, tad grūti prognozēt, kā turpmāk strādnieki iekļausies darba tirgū.

LM problēmas aizsākās jau pavasarī, kad tika apturēta rūpnīcas darbība. Vēl joprojām nevienojoties uzņēmuma akcionāriem un nespējot atrast investoru, uzņēmumā ir sākts tiesiskās aizsardzības process.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti