Panorāma

Satversmes tiesa noraida arī otru Čalovska sūdzību

Panorāma

Izglītības iestādēs grib palielināt atļautā sāls daudzumu

Zaharjins tiekas ar Liepājas metalurga strādniekiem

LM strādnieki atbildes par uzņēmuma nākotni nesaņem; Zaharjins iesaka paciesties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Finanšu grūtībās nonākušā „Liepājas metalurga” (LM) strādnieki tikšanās laikā ar uzņēmuma akcionāru un bijušo LM padomes priekšsēdētāju Sergeju Zaharjinu atbildes uz jautājumiem par uzņēmuma nākotni nesaņēma, vien ieteikumu paciesties līdz augusta beigām, novēroja „Rietumu Radio”.

LM gatavās produkcijas noliktavā uz tikšanos ar Zaharjinu bija ieradušies ap 300 uzņēmuma strādnieku. Pēc daudzkārt jau dzirdēta vēsturiskā atskata par to, kā LM nonācis šādā situācijā un kā valsts nav sniegusi nepieciešamo atbalstu pēc pirmajiem uzņēmuma lūgumiem palīdzēt, strādnieki mēģināja uzdot Zaharjinam jautājumus. “Ticu, ka rūpnīca sāks strādāt. Rūpnīcas liktenis tiks izlemts - ar vai bez investora, ar vai bez manis - tam šobrīd nav nozīmes, bet rūpnīcas liktenis tiks izlemts līdz augusta beigām. Man jums ir lūgums - pacietieties vēl vienu mēnesi,” teica Zaharjins.

Kāds strādnieks krieviski pateicās akcionāram par ieguldījumu, ko Zaharjins pacietīgi noklausījās, taču pēc jautājuma latviski par to, kāpēc divi uzņēmuma akcionāri - Zaharjins un Kirovs Lipmans - nevar vienoties par uzņēmuma darbības atjaunošanu un investora piesaistīšanu, viņš vienkārši pameta tikšanās vietu, klusēdams izejot cauri apmulsušo strādnieku rindām. LM elektrotēraudkausēšanas ceha celtņa operators Egons Kļava, kurš uzņēmumā strādā 27 gadus, pat nepaspēja uzdot jautājumu līdz galam.

Strādnieki palika pilnīgā neizpratnē un vīlušies, savukārt Zaharjins vēlāk telefonsarunā „TV Kurzeme” pastāstīja, ka sapulci pametis, jo pēkšņi pasliktinājusies veselība. Strādnieki pēc tikšanās neslēpa sarūgtinājumu. „Aizmuka kā tāds noziedznieks!” saka Raimonds, piebilstot, ka neticot nevienam viņa vārdam. Jau samiernieciskāks ir Igors. „Visa informācija, ko dzirdējām, jau bija internetā. Vienkārši tagad es to dzirdēju no Zaharjina, no saimnieka. Lai vai kā, viņš ir lielākais akcionārs. Viņš apsolīja, ka sāksim strādāt. Tagad gaidīsim, cik vērti ir viņa vārdi,” saka Igors. Savukārt Aivars uzsver, ka strādnieki paši vairs nezina, kas ar viņiem tālāk notiks.

Kļava „Rietumu Radio” sacīja, ka neko jaunu šī tikšanās strādniekiem nav devusi, tādu solījumu vēl mazliet paciesties esot bijis kādi trīs vai četri. Tikšanās mērķis bija uzdot Zaharjinam jautājumus pa tiešo, nevis ar mediju starpniecību, jo kopš pēdējās tikšanās šā gada martā strādniekiem nav bijis iespēju tikties ar Zaharjinu personīgi.

Kā sacīja Kļava, pēc šīs tikšanās jautājumu ir vēl vairāk: kas tad mainīsies pēc 29.augusta, ko mainīs tiesiskās aizsardzības plāns? Trešdien Zaharjina teiktais par centieniem turpināt piesaistīt investoru pārliecību par pozitīvu iznākumu nav sniedzis, - viņš vairākkārt raksturoja smago situāciju metalurģijas nozarē visā Eiropā un atzina, ka viņa vienīgā kļūda, ko esot pieļāvis savā dzīvē, esot tā, ka nav meklējis investoru jau pirms gada. Tas viss rosina domāt, ka nevienu LM problēmas pasaulē neinteresē.

Kā novēroja „Rietumu Radio”, uz tikšanos ar uzņēmuma strādniekiem Zaharjins ieradās savā „Mercedes” automašīnā, izraisot strādniekos nelielu smīnu, savukārt „Liepājas metalurga” izpilddirektors Leons Ptičkins uzņēmumā ieradās kājām.

Jau ziņots, ka LM nonācis finanšu grūtībās, pārtraucis ražošanu un patlaban tiek pilnveidots tā tiesiskās aizsardzības plāns.

Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja LM vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai „UniCredit S.p.A.” - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica LM valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti