LM pamatkapitālu nepalielinās par 100 miljoniem latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Smagās finanšu grūtībās nonākušās AS „Liepājas metalurgs" pamatkapitāls netiks palielināts par 100 miljoniem latu, kā tas bija plānots iepriekš.

Par šo uzņēmuma akcionāru lēmumu uzņēmums trešdien pavēstījis „NASDAQ OMX Riga".

Bija plānots, ka uzņēmuma pamatkapitāls no teju 17 miljoniem latu pieaugtu līdz 117 miljoniem latu.

Latvijas Radio vēsta, ka „Liepājas metalurgs", visticamāk, nespēs izpildīt tiesiskās aizsardzības plānā dotos solījumus. To paveikšanai pēdējā diena ir tieši trešdiena. Tādējādi, kā vēsta Latvijas Radio, „Liepājas metalurga" maksātnespējas administratoram pavisam drīz vajadzēs pieteikt uzņēmuma maksātnespēju.

Tāpat aizvien nav beigušies uzņēmuma akcionāru strīdi. Vēl pagājušajā nedēļā viens no viņiem – Kirovs Lipmans – lūdza apsardzi nodrošināt uzņēmuma mantas drošību, jo atbilstoši viņa rīcībā neoficiālai informācijai, cits akcionārs – Sergejs Zaharjins – vēlas šo mantu sabojāt. Zaharjins šīs ziņas nodēvēja par absurdām.

Arī potenciālie investori pret notiekošo uzņēmumā ir ļoti atturīgi. Viens no tiem – Krievijas uzņēmums – „Afina Pallada" nule kā atteicās investēt LM, jo uzskata to par nedrošu uzņēmumu.

Savukārt uzņēmuma darbinieki turpina atgādināt par savu bezizeju, jau atkal lūdzot gan akcionārus salabt mieru, gan valsti nākt palīgā smagi cietušajam metalurģijas uzņēmumam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti