LM meitasuzņēmumu pārdošana nesokas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tuvāko divu nedēļu laikā potenciālajiem „Liepājas metalurga” (LM) pircējiem ir jāiesniedz nesaistošie piedāvājumi. Kā norāda uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Velmers, interese par „Metalurgu” ir augoša. Arī premjere un prezidents ir cerīgi noskaņoti. Tomēr no trim „Metalurga” meitasuzņēmumiem izsolē ir izdevies pārdot tikai vienu.

Ir pagājis jau aptuveni pusgads, kopš „Liepājas metalurgs” ir pasludināts par maksātnespējīgu, un gads, kopš tika pārtraukta ražošana. Kad un vai vispār šis uzņēmums varēs atsākt darbu, joprojām nav zināms. Uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Velmers izteicies, ka lielāka skaidrība varētu būt jūnija vidū.

„Tuvojoties noslēguma termiņam, interese paliek arvien intensīvāka. Investori gan apmeklē ražotni, gan apmeklē interneta vietni, kur ir izvietota informācija par uzņēmumu, kas ir pieejama tiem investoriem, ar kuriem ir noslēgts konfidencialitātes līgums. Tā kā mēs sekojam līdzi šai interesei un tā ir raksturojama kā pieaugoša,” saka Velmers.

Arī premjere Laimdota Straujuma vēl nesen bija cerīga par izredzēm atjaunot darbu „Metalurgā”:

„Kā mani informēja finanšu ministrs, tur ir visai cerīgas iespējas, ka būs piedāvājumi, interesenti būs. Līdz ar to pēc tam varēs secināt, kādi ir bijuši konkrētie interesentu piedāvājumi.”

Arī Valsts prezidents Andris Bērziņš turpina apgalvot, ka atdzīvināt „Liepājas metalurgu” vēl ir iespējams. „Būtiskākais ir tomēr iedarbināt šo uzņēmumu no jauna. Tāpēc arī visās tuvākajās ārvalstu vizītēs ir pārstāvis no Liepājas, lai šo jautājumu virzītu uz priekšu, lai mēs nonāktu pie reāla risinājuma, lai varētu atjaunot „Metalurga” darbību. Tas ir iespējams, un es pieļauju,  ka mums tas izdosies,” cerīgs ir prezidents.

Bijušais ministrs Mareks Segliņš, kurš tagad darbojas kā jurists, pārstāvot potenciālos „Metalurga” pircējus, intervijā „Rietumu Radio” ir sacījis, ka ir apmierināts ar līdzšinējo administratora darbu, jo uzņēmums ir saglabāts labā stāvoklī. Segliņš arī apstiprināja, ka viņa klientam esot interese iegādāties „Metalurgu”.

Tomēr mēģinājums pārdot trīs „Liepājas metalurga” meitasuzņēmumus šonedēļ ir izdevies tikai daļēji. Administratoram ir izdevies pārdot tikai uzņēmumu „Rūķis LM”. Savukārt par pārējiem diviem SIA „Liepājas naglas” un „Metalurgs & Duna” neviens pircējs interesi nav izrādījis, sacīja Velmers.

„Kāpēc? Grūti teikt. Varbūt cena neapmierina. Jebkurā gadījumā ir jāsaprot, ka tas nav vienkārši nekustamais īpašums, kuru nopērc un domā, vai izmantot savām vajadzībām vai iznomāt, izīrēt. Šajā gadījumā tas ir bizness, kur jābūt ir mērķiem, plānam, vīzijai un sapratnei, ko ar to darīt. Un, protams, kāda ir tā uzņēmuma darbība šobrīd, uz ko viņa ir balstīta. Tā kā tas ir subjektīvs katra pircēja viedoklis,” skaidro Velmers.

Pēc nesaistošo piedāvājumu iesniegšanas Velmers plāno turpināt sarunas ar tiem potenciālajiem pircējiem, kuri būs izrādījuši visnopietnāko interesi iegādāties „Liepājas metalurgu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti