Panorāma

Mediji rosina atteikties no maksas ziņu publicēšanas

Panorāma

Babītes ezerā aiztur maluzvejniekus

«LM» kreditori prasa piedzīt vairāk nekā 86 miljonus latu

LM kreditori prasa piedzīt vairāk nekā 86 miljonus latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Gandrīz simt miljoni latu - tik daudz naudas no maksātnespējīgā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" pieprasījuši tā kreditori. Uzņēmuma administrators Harijs Velmers norāda, ka tā ir tikai sākotnējā prasību summa, kas tuvākajā laikā varētu pieaugt. Taču nav zināms, cik lielu summu kreditoriem izdosies atgūt.

Vēl piektdien pēdējie "Liepājas metalurga" akcionāri steidza iesniegt savus finanšu prasījumus maksātnespējīgā uzņēmuma administratoram. Kā jau bija gaidāms, lielākā kreditoru aktivitāte bija vērojama tieši pēdējā dienā. Daudzi prasījumi vēl tiek gaidīti pa pastu.

"Saņemti ir 106 prasījumi. Lēmumi par atzīšanu ir pieņemti par 31 kreditoru. Lielam skaitam kreditoru prasībās ir lūgts novērst trūkumus. Šobrīd kreditoru prasības ir atzītas par aptuveni 86,8 miljoniem latu, no kuriem 79 miljoni latu ir parādu pamatsumma," stāsta maksātnespējas administrators Haralds Velmers un piebilst, ka pašreizējos aprēķinos ir iekļauti arī bijušo LM darbinieku prasījumi.

Velmers skaidro, ka teju 87 miljonu latu atmaksāt prasa tie kreditori, kuru prasības jau ir pieņemtas. Taču līdz ko trūkumus savos prasījumos būs novērsuši pārējie un tiklīdz būs apkopotas arī pa pastu iesūtītās kreditoru prasības, kopējā parādu summa kļūs vēl lielāka. Tiesa, cik lielā mērā maksātnespējīgajam uzņēmumam izdosies norēķināties ar saviem parādniekiem, Velmers ir izvairīgs. Tas būs atkarīgs no tā kā veiksies ar LM aktīvu pārdošanu. Par tā iespējamo iegādi interesi izrādījuši jau vairāki potenciālie pircēji. „Interese ir, un es esmu ticies ar iespējamiem interesentiem. Nosaukumus es gan neminēšu," saka Velmers un nedaudz konkretizē. „Uzņēmums ir specifisks. Tas nav nekustamais īpašums vai transportlīdzeklis, kam būs liels skaits potenciālo pircēju. Tie ir nozares uzņēmumi, kas par to interesējas."

Pēc "Liepājas metalurga" grāmatvedības dokumentu informācijas, kopējā parādsaistību summa varētu sasniegt 130 miljonus latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti