LM izmaksā darbiniekiem tikai pusi algas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Liepājas tiesa otrdien rakstveida procesā skata grūtībās nonākušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" (LM) administratora Haralda Velmera pieteikumu pārtraukt uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu un sākt maksātnespējas procesu. Par „Liepājas metalurgu" otrdien slēgtā sēdē spriedīs arī valdība. Tikmēr uzņēmumam parādījušās grūtības norēķināties pat ar tā darbiniekiem.

„Ir izmaksāta nevis pilna alga, bet 50% no algas apmēra, jo „Metalurgam" vairs nav līdzekļu. Parasti mums maksā 10. [datumā], tagad izmaksāja 11. un pusi no tā, kas bija jāsaņem,'" stāsta „Liepājas metalurga" arodbiedrības priekšsēdētājs Jānis Grava. „(..) kādi tur vairs solījumi? Ja šodien pieņem maksātnespēju, tad rītā jau ir administrators, un tad vai nu administrators izmaksā, vai tā summa iet pie darbinieku prasījuma, tas jāskaidro pie nākošajiem vadītājiem."

Savukārt Kurzemes apgabaltiesa otrdien bija paredzējusi skatīt tērauda tirgotāja "Stemcor UK Limited" prasību solidāri piedzīt no "Liepājas metalurga" un tā meitaskompānijas AS "Liepājas osta LM" zaudējumus gandrīz 10 miljonu latu apmērā. Lietas izskatīšana gan atlikta uz decembra vidu. "Stemcor" ir jau trešais uzņēmuma kreditors, kas vērsies tiesā. Septembrī Kurzemes apgabaltiesa jau apmierinājusi akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" prasību par 2,2 miljonu latu parāda un "Latvenergo" prasību par 962 tūkstošu latu parāda piedziņu no "Liepājas metalurga".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti