LLKC: Var cerēt uz rekordlielu graudaugu ražu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Labībai šis gads bija labvēlīgs, un graudaugu platības pieaug, tāpēc šogad varētu cerēt pat uz rekordlielu ražu, ceturtdien, 27. augustā, sarunā ar Latvijas Radio pauda Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Augkopības nodaļas vadītājs Oskars Balodis.

Ziemājiem jau lielākoties jābūt nokultiem, varbūt palikuši daži lauki, īpaši Vidzemes pusē, bet griķi, vasaras rapsis vēl gatavojas, tāpēc jācer uz saulainajām dienām septembra sākumā, lai varētu ražu novākt, stāstīja Balodis.

Kopumā ražas gads ir izdevies, pērnais rudens un ziema bija labvēlīga, pavasaris bija ar sausumu, bet vasaras vidū atkal bija lietus. Ziemas kvieši iepriecinājuši, uzskatām, ka būs viens no labākajiem ražas gadiem, atzina Balodis.

Ziemas rapsis nedaudz lika vilties, īpaši Zemgales pusē, jo izskatījās, ka būs vēl lielāka raža, bet tāpat tā būs laba un ļoti laba, prognozēja Balodis.

Kopumā labības raža būs laba vai ļoti laba, iespējams, kādā saimniecībā nepaveicās, bet vidēji, “vārdu “rekords” vēl negribas minēt, bet vidējā tonnāža varētu būt lielāka nekā iepriekšējos gados, bet jāsagaida statistika”, sacīja Balodis.

Viņš norādīja, ka katru gadu graudaugu platības pieaug, ražas pieaug, un rekords iespējams, arī pateicoties lielākām platībām, norādīja Balodis.

Viņš piebilda, ka būtu nepieciešams kāds saulains periods septembra sākumā, lai varētu pilnībā novākt ražu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti