LKA: Pensiju plāni šogad uzrāda labus rezultātus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijas Komercbanku asociācija (LKA) piektdien prezentē Pensiju fondu apskatu par otrā un trešā līmeņa pensiju fondu darbības rezultātiem šā gada pirmajā ceturksnī. Apskatā analizēti gan otrā, gan trešā pensiju līmeņa darbības rādītāji, rezultāti, ieguldījumu veidi un to reģionālais aspekts, kā arī citi ar pensiju fondu darbību saistīti jautājumi.

Latvijas Komercbanku asociācijas pārstāve Baiba Melnace vērtē, ka pensiju plāni šogad uzrāda labus rezultātus.

„Attiecībā uz pensiju plāniem, it sevišķi, ja runājam par otro pensiju līmeni, daudziem cilvēkiem ir palikuši prātā smagākie gadi - 2008., 2009.gads, kad netika nodrošināta peļņa. Kopš tā laika rādītāji ir gājuši ļoti uz augšu. Pērn bija ļoti veiksmīgs gads un arī šā gada pirmais ceturksnis uzrāda labus peļņas rādītājus. Ja mēs skatāmies, piemēram, uz otro pensiju līmeni, tad procentos vai peļņā naudas apjoms otrajā pensiju līmenī ir palielinājies par aptuveni tikpat, cik iemaksas no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras. Tā kā faktiski jau šobrīd ieņēmumi līdzsvarojas no kārtējām iemaksām un no nopelnītās naudas,” stāsta Melnace.

Saskaņā ar Komercbanku asociācijas datiem, pērn otrā un trešā līmeņa pensiju fondu ieguldījumu plānu vidējais gada ienesīgums sasniedza gandrīz 9%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti