«Live Riga» vadītāja: Vidējais tūrists Rīgā ir 37 gadus vecs vīrietis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vidējais Rīgas tūrists ir 37 gadus vecs vīrietis, kurš var būt atbraucis no kādas Latvijai tuvas kaimiņvalsts, intervijā Latvijas Radio programmā „Labrīt” piektdienas rītā sacīja aģentūras „Live Riga” vadītāja Vita Jermoloviča.

Tiešām no ģeogrāfiski tuvajām valstīm ikdienā ierodas visvairāk tūristu – Baltijas, Skandināvijas, Vācijas un Lielbritānijas. Viņa gan uzsvēra, ka interese par tūrismu Rīgā saglabājas arī Krievijā.

Taču pieaug interese Beļģijā un Nīderlandē, kā arī Spānijā un Francijā. Tā kā Latvijai nav tiešo avioreisu ar Āziju, tad šī reģiona tūristu ir mazāk kā būtu iespējams.

Vidēji tūrists Rīgā paliek 2,5 dienas, kas ir vairāk nekā iepriekš.

Jermoloviča skaidroja, ka Rīga sevi kā tūrisma galamērķi visvairāk reklamē Vācijā, Lielbritānijā un Skandināvijā. Tomēr ir arī konkurenti – piemēram, Stokholma. Zviedrijas galvaspilsētai, no vienas puses, ir lielāka atpazīstamība, taču Rīgai – salīdzinoši lētas izmaksas, kas nepieciešams, ierodoties un viesojoties Latvijas galvaspilsētā.

Viņa bilda, ka arī nedēļas nogalē gaidāmie „Rīgas svētki” ir pasākums ne tikai vietējiem iedzīvotājiem, bet atbraukušajiem viesiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti