Lipmans pats runās ar katru LM kreditoru atsevišķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Neredzot progresu sadarbībā ar valdības izvēlētā konsultanta “Prudentia Advisers” vadīto “Liepājas Metalurga” kreditoru klubu, uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans nolēmis uzsākt pats savas sarunas ar kreditoriem.

Jau otrdien viņš bija manāms, ierodoties viena no kreditoru - bankas “Citadele” centrālajā birojā.

Parasti tur notiek “Liepājas metalurga” kreditoru sapulces, taču šodien citu dalībnieku tur nebija. „Es pieņēmu lēmumu, ka ar katru kreditoru es atsevišķi runāšu, lai saprastu, kādas problēmas kreditoriem ir no „Liepājas metalurga” puses (..) Kad tu runā aci pret aci, labāk un skaidrāk tās sarunas virzās, nekā kolektīvi, varbūt tas ir ilgāk, bet tas ir drošāk,” saka Lipmans.

Viņš norādīja, ka kreditoru klubam bija nosūtījis savu piedāvājumu un gaidīja arī atbildi, vai un kādu vienošanos īsti parakstījuši akcionāri Iļja Segals un Sergejs Zaharjins. Taču skaidrības tā arī neesot.

Lipmans pieļauj, ka kreditoru klubā, iespējams, jau ir savi plāni, tāpēc sarunas ar akcionāriem bijušas tik nekonkrētas. Taču viņš kā profesionālis esot pārliecināts par savām spējām glābt uzņēmumu.

Jau trešdien paredzēta ekonomikas ministra Daniela Pavļuta vadītās darba grupas sanāksme, kurā skatīs “Prudentia” izvērtējumu par situāciju. Un atkarībā no tās jau drīzākajā laikā varētu tikt pieņemti kādi lēmumi. Turklāt paralēli Saeima sākusi darbu pie grozījumiem Maksātnespējas likumā, kas valstij bruģē ceļu uz “Liepājas metalurga” pārņemšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti